AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Karabuğday Ekmeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Karabuğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı ılık süt ( veya su)
1 su bardağı karabuğday unu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı keten tohumu
1 paket instant maya (1 tatlı kaşığı)
Tuz
Üzeri için:
Susam, çörekotu, ayçekirdeği ( isteğinize göre)

Karabuğday Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maya ve süt karıştırılır.
Diğer malzemeler eklenir. Cıvık kıvamlı bir hamur olacak.
Strech filmle üstü kapanır. 25dk mayalanır.
Yağlanmış kalıba veya pişirme kağıdı konulmuş kalıba konur.
Üzerine susam-çörekotu serpilir. İsterseniz, ayçiçeği çekirdeği de kullanabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 160° fırında 30dk pişirilir.
Kürdan kontrolü yapılır. Ekmeğin kürdana yapışmaması gerekir.
Karabuğday Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst