AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Karabaş Otu Reçeli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Karabaş Otu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
8 çay bardağı toz şeker
6 çay bardağı su
2 çay bardağı karabaş otu çiçeği
2 yemek kalıpı toz şeker
1 minik parça limon tuzu
1 küçük sap tarçının yarısı

Karabaş Otu Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karabaş otlarının tepelerindeki mor çiçekleri elinizle kökünden koparın.
Tüm çiçekler bitince bir tas içine su koyun ve tozunu atması için yıkayın.
Yıkayıp süzdüğünüz çiçekleri 2 yemek kaşığı toz şeker ile parmak uçlarınızı kullanarak ovun. 1 gece boyunca dinlendirin.
Toz şeker, çiçekler ve suyu bir tencerede orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin ve altını kısın.
Kısık ateşte kıvam almaya başlayınca içine tarçın kabuğunu ilave edin.
15 dakika kısık ateşte kaynatın, limon tuzunu ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
İlk sıcaklığını atan reçeli kavanoza alın, soğuyunca içinden tarçını çıkarın ve servis yapın.
Karabaş Otu Reçeli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst