Kara Turp ve Faydaları

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
KARA TURP VE MÜTHİŞ FAYDALARI
karaturp faydaları
Rahmetli anneannem turp ve şalgam için şunu derdi hep,SENEDE BİR KEZ YEMELİ ,YEMESENDE TARLASINDAN GEÇMELİ O kadar şifalılar yani…
Hastayım,hem de 10 gündürKayınvalidem hastalanmıştı ona bakmaya gittim ve akabinde hasta oldumGrip desem değil,üşütme desem o da değilAstım gibi nefes aldırmıyor ,öksürük yok ama boğazlarım şiş,başağrısı varGarip bir durumBen ilaç kullanmamİlaca da çok büyük hastalıklar dışında karşıyımdırİlaçlar hastalığı iyileştirmez sadece semptomları ortadan kaldırır benim gözümdeBu yüzden doğal ilaçlara başvururum hemenTam 4 cilt şifalı bitkiler ansiklopedim vardırVe gerçekten işime de yararlarHem antibiyotikler gibi bir taraftan yapıp öbür taraftan yıkmaz ,başka rahatsızlıklarıda tamir ederlerBende son 3 yıldır alerjik astım varTemizlik maddeleri yaptıAma sadece şubatnisan arası bu sıkıntıyı yaşarımGene böyle zamanlarda kara turbu keşkettimÇoğu tarifte balla karıştırmak yada içine oyup bal koymak ile ilgili tarifleri vardıBen turbu çok severim,aldım bir kara turp onu iyice yıkadım ve kabukları ile yedimAma ne yemek! İçindeki doğal baharattan gözlerimden yaşlar gele gele yedimO kadar yoğun yakıyor yaniAma ertesi sabah kalktığımda öksürükden eser kalmamıştıO gün bu gündür karaturp benim başımın tacıdırTam da mevsimi şu aralar Aralık sonundan Mart sonuna kadar tüketebilirsinizBen turbu yedikten 1 saat sonra falan portakal+limon sıkıp içiyorumMidesi hassas olanlar karaturbu kesinlikle aç karnına yemesinlerPeki nedir bu müthiş turbun faydaları…

*Ukraynalılar,Almanlar, Polonyalılar ,Ruslar yani Doğu Avrupalılar ve Asyalılar kara turpu çok sever ve bir çok hastalıklara karşı onu doğal ilaç olarak kullanırlarBenim Ukraynalı arkadaşım sofrasından eksik etmez bir de çorbasını yapar
*Bol C vitamini, iyot ve kükürdüyle turpun, karaciğeri mideyi çalıştırdığını, böbreklerdeki kum ve taşı döktüğünü, bronşlara çok iyi tesir ettiğini, dalak şişliğini giderdiğini ve cildi güzelleştirdiğini ,turpun bağırsakları dezenfekte edip pekliği giderdiğini, akşam yenilen turp veya içilen bir bardak turp suyunun çok iyi uyku verdiğini biliyoruzYapısında B bir ve C vitaminleri, Raphanol, Tocoppherol ,Hardal yağı glikosidleri ve az miktarda esans (Eterik yağ) bulunur
*Kara turp ve kırmızı turp salata olarak yendiği gibi, turp yapraklarını çorbalara da atmakta yarar vardır çünkü bu yeşil yapraklar madensel tuzlar ve vitaminler yönünden zengindir Ancak midesi zayıf olanlar aşırıya kaçmamalıdır Zira çok yenildiğinde bulantıya neden olurAç karnına zayıf mideliler yememelidirler

Bağışıklık sistemi güçlendirirTurp, içerdiği yüksek oranda demir ve folik asidiyle, kansızlığı ve ayrıca gebe kadınların spina bifida (omurganın bir yanının açık olması) hastalığı taşıyan çocuk doğurma tehlikesini en aza indirir
Sıkıntıyı Giderir Uyku Verir:
Uykusuzluktan yakınıyorsanız yatarken her iki baldırınıza kıyılmış turp lapası koyun Başınıza hücum etmiş olan kan aşağılara doğru çekilir, kafanız serinler bu da size uyku getirir
Erkeklik Gücünü Arttırır:
Gaz yapan besinler mide ve bağırsaktan şişirir, bu şişkinlik erkeğin cinsel gücünü arttırır Gaz yapan turp bu özelliğiyle cinsel arzuyu arttıran besinlerin başında gelir Büyük bir ihtimalle gaz dolu bağırsakların testislere yaptığı baskı buna sebep oluyor
Kanserin ilerlemesini yavaşlatır
Avusturyalı Dr RBreuss’a göre bir kanser hastası 42 gün sadece turp, havuç, kiraz ve patates yiyerek beslenirse bedenin kansere karşı direnci artar Hastalık tümüyle iyileşmese bile tömürlerin olumsuz faaliyeti ve başka organlara sıçraması önlenmiş olurTurp, familyasındaki diğer sebzeler gibi, bedenin bazı kanser hastalıklarına yakalanma en aza indirir Bu kanser türleri arasında akciğer ve kalınbağırsak kanserleri sayılabilir Ama unutmayın ki tüm kök bitkilerin böyle bir gücü vardır
Alerjiyi İyileştirir:
Kanı temizleyici özelliğinden dolayı siyah turp allerjileri de iyileştirir, İdrar yollarındaki ve böbreklerdeki taşların düşmesini kolaylaştırır İştah açar İskorpit hastalığına karşı etkili bir doğal ilaçtır

Bununla beraber:
1 Romatizma ve damar sertliğine iyi gelir
2 Ağn keser Lapası ağrıyan bölgeye konulursa ağrılar hafifler
3 Kara turpu çiğnemek diş etlerinizi güçlendirir
4 Kanı zehirlerden temizler ve idrar söktürür
5 Isıtıcı olduğu için boğaz hastalıklarına karşı şifalı bir ilaçtır Solunum yollarındaki yangıyı giderirEczanelerde satılan öksürük ilaçlarının çoğunda turp vardırYüksek oranda içerdiği antioksidan maddelerle kalp hastalığına yakalanma, felç geçirme ve katarakt illetine tutulma riskini de dönemli ölçülerde azaltır

6Turp, içerdiği yüksek orandaki potasyumla, yüksek tansiyonu düşürür
7Böbrek ve safra kesesinden taş düşürmede, ses kısıklığında, bademcik enfeksiyonunda, romatizma yangılarının hafifletilmesinde ve emzikli kadınlarda süt gelişini artırmada kişilerin bolca turp yemeleri öğütlenmektedir Ayrıca sıkılarak elde edilmiş turp suyu, öksürüğe ve bronşite iyi gelir
8İki ölçü bala bir ölçü turp suyu karıştırılarak içilirse öksürüğü keser Astımlıların solunumunu düzene sokar
9 Kan yapar
10Tükürük ve mide salgısını artırır, sindirimi hızlandırır yani zayıflamaya yardımcıdır, mikrop öldürücü etkisi vardır

Kullanılmaması gereken haller:
*Safra kesesinde taş varsa kullanılmamalıdır
* Uzun süre kullanılırsa mideyi tahriş edebilir
*Tiroid hastaları doktora danışmalıdır

Benim kitaplarımdan (Ramiz Dara’nın yazdığı)birinde şunları yazar:
Anayurdu Mısır mıÇin mi Japonya mı tartışılmalı birazYunanca da raphanus (hızlı büyüyyen) sativus (kültürü yapılan)demektir
Heredotos’un anlattıklarına göre mikrop önleyeci,salgın hastalıkları engelleyiciliği ta eski Mısır’da bile biliniyor olmalı ki Keops piramidinin yapımında işçilere soğan ,sarımsakla birlikte turp’da yedirilmiştirKarnak tapınağında ki çivili belgelerde de adı geçer
Uygur Türkleri’nin tıp kitaplarında turpun adı TURMAdırki bu sözcüğün hala Anadolu köylerinde günümüzde de kullanıldığını biliyoruz Turbu dövüp,sıkıp,suyunu alıp,susam yağı ile karıştırılıp damlatılırsa ,ağrı geçer,söner
Orjinali: turmanı sokup,sıkıp,suvın alıp,künçit yağı birle katıp,tamızsar,agrıg söner
Osmanlılar döneminde de yukarıda anlatılan etkileri elde etmek için çeşitl macunların içine turp tohumu karıştırılmıştır

Kara turp Alman resmi gazetesinde 2491986 tarihinde yayınlanıp ( Heftnummer:177a, ATCCode:A16AY) modern bitkisel ilaç olarak yürürlüğe girmiştir
 
Geri
Üst