Kara Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
4 bağ kara lahana
2,5 su bardağı pirinç
2 yada 3 adet soğan
Yarım su bardağı zeytin yağı
1,5 yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı tuz
Kuru nane (Dileyen karabiberde ekleyebilir)
Kara Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce kara lahanaları fazla yumuşatmadan kaynar suda haşlayalım.
Pirinci yıkayıp, süzün soğanları blendırdan geçirip üzerine dökün.
Yarım su bardağı zeytinyağı ve salçasını koyun.
Tuzunu ve nanesini ekleyerek iç harcımızı hazır hale getirelim.
Tencerenin en altına ben büyük yaprak koydum yapraklarınız küçükse iki tane de koyabilirsiniz sarmaların tencereye yapışmaması için.
Uygun şekilde keserek parçalara ayırdığınız kara lahana yapraklarını tezgaha alarak bir kenarına iç harcından koyun ve sarın.
Üzerinin karalahana sarmaların dizin.
Sarmaların hizasına gelene kadar kaynamış su veya ben haşladığım kara lahanaların suyunu kullandım daha lezzetli oldu koyabilirsiniz.
Önce hızlı ateşte kaynatın sonra ocağı kısık ateşe ayarlayıp sarmalar yumuşayana kadar pişirin.
Piştikten sonra üzerini örtün kapatın yarım saat dinlendirin. Afiyet olsun
Not: Ben elimdeki miktara göre yaptım siz arttırıp veya azaltabilirsiniz
Kara Lahana Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 bağ kara lahana
2,5 su bardağı pirinç
2 yada 3 adet soğan
Yarım su bardağı zeytin yağı
1,5 yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı tuz
Kuru nane (Dileyen karabiberde ekleyebilir)
Kara Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce kara lahanaları fazla yumuşatmadan kaynar suda haşlayalım.
Pirinci yıkayıp, süzün soğanları blendırdan geçirip üzerine dökün.
Yarım su bardağı zeytinyağı ve salçasını koyun.
Tuzunu ve nanesini ekleyerek iç harcımızı hazır hale getirelim.
Tencerenin en altına ben büyük yaprak koydum yapraklarınız küçükse iki tane de koyabilirsiniz sarmaların tencereye yapışmaması için.
Uygun şekilde keserek parçalara ayırdığınız kara lahana yapraklarını tezgaha alarak bir kenarına iç harcından koyun ve sarın.
Üzerinin karalahana sarmaların dizin.
Sarmaların hizasına gelene kadar kaynamış su veya ben haşladığım kara lahanaların suyunu kullandım daha lezzetli oldu koyabilirsiniz.
Önce hızlı ateşte kaynatın sonra ocağı kısık ateşe ayarlayıp sarmalar yumuşayana kadar pişirin.
Piştikten sonra üzerini örtün kapatın yarım saat dinlendirin. Afiyet olsun
Not: Ben elimdeki miktara göre yaptım siz arttırıp veya azaltabilirsiniz
Kara Lahana Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı