AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kara Lahana Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kara Lahana Çorbası Tanımı İçin Gereçler
8-10 yaprak kara lahana
2-3 yaprak taze sarımsak yaprağı
1 diş sarımsak
3-5 kol dereotu
3 yemek kaşığı un
3-4 yemek kaşığı zeytin yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
İsteğe bağlı çok az toz zencefil
2 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı hindistan cevizi sütü
En fazla 1 litre su
3 yemek kaşığı yoğurt
Tuz

Kara Lahana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel kara lahanalarımızı incecik doğrayalım.
Zeytin yağında yakmadan kavuralım.
Çabucak akabinde unu ek edip unun da kokusu çıkana dek az da bu türlü kavuralım.
Sonunda kekik ve naneyi de katıp 2 dakikada bu türlü kavurup hindistan cevizi sütü ekleyelim.
Sütle un açılınca kaynarsuyu ek edelim. Bana 1 litre den az su yetti. İstediği kıvama gelince su katmayı bırakın.
Farklı bir kasede 1 diş sarımsağınızı tuzla dövün. 3 kaşık yoğurdunuzu ekleyip sarımsağı yedirin.
Kaynayan çorbanın suyundan azar azar yoğurda ekleyip karıştırın.
En son karıştırdığınız yoğurdu azar azar çorbanıza ek edin.
Sonra taze sarımsak yaprağı ile dereotunu doğrayın ve zerdeçal ve zencefille de kaynayan çorbanıza ek edin.
Son olarak kara lahanaların büsbütün yumuşayıp yumuşamadığını denetim edin.
Yumuşadıysa tarçınınızı ek edin. Tarçın olmazsa olmaz. Zira kara lahananın suyunu dökmediğimiz için hem acısını bastırıyor hem de çok yakışıyor. Afiyet olsun.
Kara Lahana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst