- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Kara anlamı nedir kısaca?
Kara kelimesi hem eş anlamlı hem zıt anlamlı hem de eş sesli bir kelimedir Arkadaşlar. Ve son olarak da eş sesli bir kelimedir karanın iki anlamı vardır birincisi Toprak parçası olan kara ikincisi de renk olan karadır. Zıt Anlamlı Kelimeler : Zıt Anlamlı Kelimeler anlamca farklı olan ( zıt olan ) kelimelerdir.Siyah kelimesi Türkçe midir?
Siyah kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Siyah kelimesi Farsça kökenlidir.Kara kökeni nedir?
Kara kökeni nedir?Yeryüzünün denizle örtülü olmayan kısmını ifade eden kara sözü ise Arapça qārra (denizle örtülü olmayan topraklar) kelimesinden alınmadır. Akadca qerbetum (=arazi, toprak) ve Sumerce girim (=toprak parçası) kelimeleriyle ilişkili görünmektedir.
Beyaz hangi dil?
Beyaz hangi dil?Arapça byḍ kökünden gelen bayāḍ بياض “beyaz olma, beyazlık, beyaz renk” sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça abyaḍ أبيض “beyaz (sıfat)” sözcüğünün masdarıdır.
Eski dilde beyaz ne demek?
BEYAZ – Arapça Bayad(z)’dan türkçeye geçmiştir, arapçada bayad beyaz olma anlamına gelir, Abyad(z)(eril sıfat) ya da beyaz ise beyaz olma durumunun sıfatıdır. Dişil sıfaz beyaz arapça Bayda(bayza)’dır. Beyza ismi efendim oradan gelir. ÖZ türkçesi AK’dır.Beyazın kökü ne?
Arapça byḍ kökünden gelen bayāḍ بياض “beyaz olma, beyazlık, beyaz renk” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Arapça abyaḍ, bayḍā أبيض “beyaz (sıfat)” sözcüğünün faˁāl vezninde masdarıdır. Bu sözcük Arapça bayḍ, bay “yumurta” sözcüğünden türetilmiştir.Siyah kelimesinin eş seslisi nedir?
Siyah kelimesinin eş seslisi nedir?Geniş anlamlara yorulabilen siyah sözcüğünün en çok bilinen eş anlamlısı kara sözcüğüdür. Buna ek olarak siyah sözcüğünün eş ve yan anlamlılarını şöyle sıralayabiliriz: Kara. Frak.
Kara kelimesinin eş sesi var mı?
Kara kelimesinin eş sesi var mı?KARA EŞ ANLAMLISI Kara sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler arazi, esmer, kötü, siyah, tarla, toprak, uğursuz ve ülke sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.
Siyak kelimesi “Sâka” fiil kökünden türemiş bir kelimedir. Araplar bu kelimeyi peş peşe tek bir düzen halinde birbirini takip eden şeyler için kullanmışlardır. İstılahi olarak ise “ifadenin söz ve makama işaret etmek üzere peşpeşe dizilmesi” demektir.