Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kar yemek dogru mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kar yemek doğru mu?​

İLK KAR VE ŞEHİRLERE YAĞAN KAR TÜKETİLMEZ! Ancak yüksek dağlara ve köylere yağan karlar temizdir. Bu yüzden rahatlıkla tüketilebilir. Ayrıca ülkemizde bazı yörelerde üzerine pekmez dökülerek tüketilir. Yapılan özel karışım grip ve enfeksiyonlu hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirir.

Kar yemenin zararı var mı?​

Kar yemeyi bir eğlence olarak görenler var. Kar yemek zararlı ve kimseye tavsiye etmiyoruz. Yenen karın direk soğuk etkisine bağlı olarak üst solunum yolundaki lokal bağışıklık mekanizmalarında bozulma oluşabiliyor. Ayrıca, kar havada duran zararlı toksik partikülleri toplayıp aşağıya indiriyor.
Kar faydalı mıdır?
Kar, tüm canlılar ve doğa için çok faydalı bir yağış biçimidir. Kar suyu, topraktaki potasyum, kalsiyum, demir gibi mineralleri çözerek bitkilerin beslenmesini sağlar. Kar, yeryüzü ve yeraltı su rezervlerinin en önemli kaynağıdır. Kar sayesinde barajlar dolar ve enerji olarak bize döner.

Kar neden yenmez?​

Parisa Ariya, Huffington Post’a yaptığı açıklamada, “Kar kristalleri birçok gazı ve kirleticiyi tutabilecek farklı yüzeyleri olan buz zerrecikleridir. Atmosfer kimyası uzmanı bir anne olarak çocuklarımın şehirde kar yemelerine kesinlikle izin vermem.” dedi.

Çok kar yersek ne olur?​

Kar yemenin başta gribal enfeksiyonlar olmak üzere, zehirlenme, mide ve bağırsak enfeksiyonları gibi bir çok hastalığa davetiye çıkardığını vurgulayan Ealadı, “Türk toplumunda kar yeme alışkanlığı var. Ancak bu sağlık açısından son derece mahzurlu.
Kar neye iyi gelir?
Kar suyu, topraktaki potasyum, kalsiyum, demir gibi mineralleri çözerek bitkilerin beslenmesini sağlar. Kar, yeryüzü ve yeraltı su rezervlerinin en önemli kaynağıdır. Özellikle toprağın 20-30 santimetre altına kadar inebilen ve topraktaki nem oranını artıran kar yağışları çiftçi için hayat önem taşıyor.
Karın, tarım toprağını koruması ve nemli tutmasında önemi büyüktür. Kar, yeryüzü ve yeraltı su rezervlerinin ana kaynağıdır. Kar, -8 °C’de, bitkilerin üzerinde ince bir hava tabakası bırakarak, bu bölgeyi 0 °C olacak şekilde örter.
Özellikle hava kirliliğinin yoğun olduğu kent merkezleri ve sanayi bölgelerinde karın yenmesi veya kar suyunun kaynatılmadan içilmesi, bazı sindirim bozuklukları, uzun dönemde ise organ ve sistemlerde yapısal bozukluklara ve bazı kanser tiplerinin oluşmasına neden olabilir.
Kar yağışının olumsuz etkileri nelerdir?
Karın olumsuz etkilerinden biri bahar dönemlerimde ani kar erimeleri nedeniyle oluşan sel gibi etkilerdir. Ancak diğer taraftan bu kar erimeleri önemli bir su kaynağıdır. Kışın kar yağışları bitkiler için koruyucu bir etki yaparar. Giyim tarzımızı ve sağlığımızı etkiler.

Kar suyu faydalı mı?​

Kar olayı nedir?​

Kar, beyaz, parlak, çoğunlukla altıgen şekilli, buz kristallerinden oluşan bir yağış çeşididir. Buz kristalleri 0°C altında su buharının yoğunlaşması ile oluşur.
 
Geri
Üst