AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kar yagisi nedeniyle okullar tatil mi?

Editör

Yeni Üye

Kar yağışı nedeniyle okullar tatil mi?​

Valilikten yapılan açıklamada, kent genelinde devam eden kardan dolayı tüm okulların 21 Mart 2022 Pazartesi günü tatil edildiği, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Kar tatilinde uzaktan eğitim olur mu?​

Kar tatili olan illerde uzaktan eğitim yapılması zorunluluğu, bulunmamaktadır. Eğer uzaktan eğitim kararı alan iller tamamen, bağlı bulunan okul ve illere bağlıdır.

Kar tatilleri ne zamandı?​

Kar tatilleri ne zamandı?
İstanbul’da Meteoroloji’nin uyarılarının ardından başlayan kar yağışı sebebiyle 18 Mart cuma günü okullar tatil edildi. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada 18-20 Mart tarihlerinde beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle okulların 18 Mart Cuma günü tatil edileceğini açıkladı.

11 nisan okullar tatil mi?​

11 nisan okullar tatil mi?
Birinci dönem 21 Ocak 2022 tarihinde sona erecek. Sömestre tatili hafta sonlarıyla birlikte 16 gün olacak ve ikinci dönem 7 Şubat 2022 tarihinde başlayacak. İkinci ara tatil (İlkbahar ara tatili) 11-15 Nisan 2022 arasında verilecek.

Kar tatili nedeniyle ek ders kesilir mi?​

“Eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin, kar yağışı nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edildiği iş günlerinde fiilen yerine getiremedikleri destekleme ve yetiştirme kurslarındaki aylık karşılığı ders ve varsa ek ders görevlerini yapmış sayılmaları gerektiği değerlendirilmektedir.”

Kar tatili ne zaman?​

17 mart tatil mi?​

17 mart tatil mi?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün cuma günü için yeni kar uyarısında bulunması ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısı ile okulların tatil olup olmayacağı merak konusu oldu. Öte yandan bir ilde kar yağışı nedeniyle 17 Mart Perşembe günü eğitim öğretime ara verildi.

10.03 2022 okullar tatil mi?​

10.03 2022 okullar tatil mi?
Aybar kar fırtınası nedeniyle 10-11 Mart 2022 günlerinde birçok ilde okullar tatil edilirken, üniversitelerde de eğitime ara verildi. Kar tatilini kararını üniversite yönetimlerine bırakan YÖK, İstanbul’da devlet ve özel tüm üniversitelerde pazartesi gününe kadar yüz yüze ders yapılmayacağını açıkladı.

Evet, kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilmesi oldukça yaygın bir uygulamadır. Valilikler, meteorolojik koşulların olumsuzluğuna bağlı olarak okulların tatil edilip edilmeyeceğine karar verirler. Bu karar genellikle güvenlik ve ulaşım risklerini azaltmak amacıyla alınır.

Kar tatili olan illerde uzaktan eğitim yapılması zorunlu değildir. Bu karar, ilgili valilikler veya milli eğitim müdürlükleri tarafından verilir. Ancak, uzaktan eğitim uygulaması için gerekli altyapının hazır olması durumunda bazı okullar uzaktan eğitim yapabilir.

Kar tatilleri genellikle aşırı hava koşullarının beklendiği durumlarda alınır. Meteoroloji uyarıları ve oluşabilecek tehlikeler göz önünde bulundurularak yetkililer tarafından bu tür kararlar alınabilir. Kar tatili genellikle ulaşımın güvenliği ve öğrenci sağlığını düşünerek planlanır.

11 Nisan tarihindeki tatil durumu ise verdiğiniz bilgilere göre açıklanmıştır. 11 Nisan'da ilkbahar ara tatili olacağı belirtilmiştir.

Genel olarak, kar tatili nedeniyle ek derslerde kesinti yapılması durumu olabilir. Ancak konuyla ilgili detaylı kararlar ve uygulamalar ilgili kurumlar tarafından belirlenir. Öğretmenlerin kar tatili nedeniyle kaçırılan dersleri telafi etmeleri için çeşitli düzenlemeler ve esneklikler sağlanabilir.

Son olarak, 10 Mart 2022 tarihinde Aybar kar fırtınası nedeniyle birçok ilde okullar ve üniversitelerin tatil edildiği belirtilmiştir. Bu tarihlerde alınan kararlar da genellikle meteorolojik koşulların tehlikeli boyutlara ulaşması sonucu alınmaktadır.

Geri