AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kar tanesi birbirine deger mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kar tanesi birbirine değer mi?​

Yağmur ve kar tanelerinin yere düşmeden önce çarpışmadığı ya da birleşmediği bilgisi tamamen yanlıştır. Aksine kar taneleri bir araya gelerek daha büyük kar taneleri meydana getirebilirler. Veya tam tersi büyük olan bir kar tanesi ayrışabilir. Bunlar tamamen havanın ve rüzgarın durumuyla ilgilidir.

Kar taneleri birbirine benzer mi?​

Tek tek oluşan kristaller köşelerinden dallanmış filizler görünümünde daha karmaşık şekillerde başka kar tanelerine dönüşür. Her bir kar tanesi diğerlerinden farklı şekle sahiptir, yani hiçbiri birbirine benzemez.
Kar da hangi maddeler var?
Kar, beyaz, parlak, çoğunlukla altıgen şekilli, buz kristallerinden oluşan bir yağış çeşididir. Buz kristalleri 0°C altında su buharının yoğunlaşması ile oluşur.

Kar taneleri neden birbirine değmez dinen?​

kar nedir bilmeyen zihniyetin merakı. kar tanelerinin yağış esnasında birbirine değmemesi karın doğası gereğidir. yağış işi bitince, yerde biryerlerde değerler ancak birbirlerine kar taneleri. insanoğlu kar yağışını daha çok sevsin diye allah baba kar tanelerine birbirlerine değmeden yağmalarını bir vahiy olarak baştan …

Kar neden beyazdır?​

Cam parçalarına veya kar tanelerine çarpan ışık, eşit olarak geri yansıtıldığından bu ışınlar, birlikte beyaz görünen görünür ışığın (kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi, çivit mavisi ve mor) tüm dalga boyu renklerini içerir. Bu yüzden kara baktığımızda gözümüz sadece beyaz görür.
Düşen her kar tanesi farklı mıdır?
Kar taneleri neden birbirine değmez, çarpışmaz, neden farklıdır, neden beyaz ve altıgendir? Tek tek oluşan kristaller köşelerinden dallanmış filizler görünümünde daha karmaşık şekillerde başka kar tanelerine dönüşür. Her bir kar tanesi diğerlerinden farklı şekle sahiptir, yani hiçbiri birbirine benzemez.
Atmosferdeki su buharı toz parçacıkları üzerine yoğunlaşarak yağmur damlalarını oluşturur. Atmosferdeki su buharı toz parçacıkları üzerine yoğunlaşarak yağmur damlalarını oluşturur. Damlalar büyüdükçe suyun yüzey gerilimi nedeniyle küresel bir şekil almaya başlar.
Buz ne renk olur?
Bu noktada ne olmaktadır ki buz, normalde suyun renksiz olmasına rağmen renk kazanmaktadır? Cevap aslında oldukça basittir: Buzun belli kısımlarına beyaz rengi veren, buz içerisine hapsolmuş aşırı küçük hava baloncuklarıdır.
 
Geri
Üst