- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Kar payını sermaye kazancına göre neden tercih edilir?
Gordon ve Linther’e göre yatırımcılar, riskten kaçarlar ve kar payı getirisini sermaye kazancına tercih ederler. Çünkü sermaye kazancı gelecekte, kar payı getirisi ise bugün elde edilir.Işletmenin faaliyetleri sonucu elde ettiği karın nasıl değerlendirileceğini ilişkin kararlara ne ad verilir?
Kar dağıtım politikası, işletmelerin elde ettikleri net karın ortaklar ve dağıtılmamış kar kalemi ve yedek akçeler arasındaki dağılımını belirleyen bir politika olarak tanımlanmaktadır.Müşteri etkisi teorisi nedir?
Müşteri etkisi teorisine göre; bazı sermaye piyasası yatırımcıları, hisselerini satın aldıkları işletmelerin elde etmiş olduğu kârları temettü olarak dağıtmalarını isterken, bazı yatırımcılar ise işletmede Page 5 Kâr Payı Dağıtım Politikalarının Firma Değeri Üzerine Etkisi… Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ġktisadi ve …
Gordon Miller yaklaşımı nedir?
Kâr payı politikası ile işletme değeri arasındaki ilişkiyi açıklamaya yönelik bir diğer yaklaşım da Gordon teorisi olarak adlandırılmaktadır. Buna göre hissedarlar riskten kaçınmaktadırlar ve kârın dağıtılmasını, kâr paylarının dağıtılmayarak işletmenin yatırımlarının finansmanında kullanılmasına tercih etmektedirler.İşletmenin elde ettiği karın ortaklara dağıtılan kısmına ne ad verilir?
Şirketlerin temel kuruluş amacı kâr elde etmek, şirket ortaklarınınki de kârdan pay almaktır. Kâr payı; dağıtılmasına karar verilen kârdan, şirket ortakları ile yasal mevzuat uyarınca şirketin dağıtacağı kârdan pay alma hakkı bulunan gerçek ve tüzel kişilere, düşen paya denir.İşletme faaliyete geçtiğinde üretilen mal ya da hizmetin bedelinin tahsil edilmesine kadar yapılacak işletme giderlerini karşılayacak finansman kaynağına ne ad verilir?
“Yıllık İşletme Giderleri Tablosu” işletme gider kalemlerini göstermektedir. İşletme sermayesi, işletme faaliyete geçtiğinde üretilen mal ya da hizmetin bedelinin tahsil edilmesine kadar yapılacak işletme giderlerini karşılayacak finansman kaynağıdır.
SERMAYE PİYASASI KURULUNUN OLUŞUMU Kurul idari ve mali özerkliğe sahip bir kamu tüzel kişisidir ve kendisine verilen görev ve yetkileri kendi sorumluluğu altında bağımsız olarak yerine getirir ve kullanır. Kurulun ilgili olduğu Bakan, Başbakan tarafından görevlendirilen Bakan’dır. Kurulun merkezi İstanbul’dadır .