AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kar amaci guden fayda saglayan ve risk iceren toplumun ihtiyaclarini karsilamak uzere kurulmus ekonomik hukuki ve teknik birimlere ne denir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kâr amacı güden fayda sağlayan ve risk içeren toplumun ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulmuş ekonomik hukuki ve teknik birimlere ne denir?​

İşletme kâr veya sosyal fayda amacıyla üretim faktörlerinin bir araya getirildiği ekonomik bir birimdir. İşletme toplum içerisinde faaliyet gösterdiği için sosyal bir birimdir.
İşletme ne demek iş hukuku?
Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu m. 2/d hükmü, işletme toplu iş sözleşmesi çerçevesinde işletmeyi, bir gerçek veya tüzel kişiye ya da bir kamu kurum veya kuruluşuna ait aynı işkolundaki birden çok işyeri olarak tanımlamıştır.
Işletmenin genel amaçları nelerdir?
İşletmelerin geleneksel temel amaçları, kar etmek ve topluma hizmettir. Bu temel amaçların sıra ve boyutları değişkendir. Ancak, her işletme için geçerlidir.

Başkalarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere mal ya da hizmet üretmek ve sahibine kâr sağlamak amacıyla faaliyet gösteren iktisadi birimlere ne ad verilir?​

Dar anlamda işletme, başkalarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere mal ve hizmetleri üretmek ve sahibine kâr sağlamak amacıyla faaliyet gösteren ekonomik birimdir. İşletme ekonomik bir sistemdir.
Mal ve hizmet ne demek?
Mal; ihtiyaçları karşılamak özelliğine sahip olan nesnelerdir. Gıda maddeleri ya da mobilya gibi. Hizmet; ihtiyaçları karşılayan maddi varlığı olmayan şeylerdir. Örneğin; okullar eğitim; hastaneler sağlık; oteller konaklama hizmeti üretip sunarlar.
Işyerinin kapsamı nedir?
İşverenin işyerinde ürettiği mal veya hizmet ile nitelik yönünden bağlılığı bulunan ve aynı yönetim altında örgütlenen yerler (işyerine bağlı yerler) ile dinlenme, çocuk emzirme, yemek, uyku, yıkanma, muayene ve bakım, beden ve mesleki eğitim ve avlu gibi diğer eklentiler ve araçlar da işyerinden sayılır.

İşyeri neye denir?​

İşveren tarafından mal veya hizmet üretmek amacıyla maddî olan ve olmayan unsurlar ile işçinin birlikte örgütlendiği birime işyeri denir.
İşletmenin genel ve özel amaçları nelerdir?
İşletmelerde geleneksel olarak iki temel amaç ortaya çıkar: Kâr elde etmek ve topluma hizmet. Bunlar, öncelik sırası ve boyutları değişmekle birlikte, her nitelikteki işletme için geçerli olan amaçlardır. Bunların dışında, işletmelerin kendi koşullarına göre ağırlık verdiği özel amaçlar da söz konusudur.
Genel hedefler nelerdir?
Genel amaçlar ülkenin eğitim felsefesini yansıtır. Toplumun değer ve ideallerini gösterir. Bu anlamda amaçlar ülkenin yurttaşlarının hangi durumlarda nasıl davranacaklarını belirleyen, önceden saptanan ilkelerdir.

Iktisadi mal ve hizmet meydana getirme faaliyetinin gerçekleştirilmesi için bir araya getirilmesi gereken temel nitelikli unsurlara ne ad verilmektedir?​

Üretim faktörlerini bir araya getirerek ekonomik mal ve hizmet üretmek ve/veya pazarlamak amacıyla faaliyette bulunan ekonomik, teknik ve sosyal bir birimdir. ÜRETİM FAKTÖRÜ: Emek (insangücü), sermaye (para, makine, teçhizat) ve doğal kaynaklar (toprak, maden, orman) ana üretim faktörlerini oluşturmaktadır.

Geri