AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kapya Biberli, Mantarlı Pilav

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kapya Biberli, Mantarlı Pilav Tanımı İçin Materyaller
En az 4 adet kapya biber
En az 8 adet mantar
Pirinç
Tuz, karabiber
Pul biber, kekik

Kapya Biberli, Mantarlı Pilav Tanımı Yapılışı

Kapya biberler fırında közlenir. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 30dk közleyiniz, sonrada kabuklarını soyunuz.
Kabuklarının daha çabuk soyulmasını isterseniz buzdolabı poşetinde 20dk bekletiniz.
O vakit daha çabuk soyulabiliyor. Evvel mantarlarımızı doğrayıp tavaya alıyoruz.
Biraz mantarlar kendini bırakınca kapya biberleri ek ediyoruz ve tüm baharatları dilediğimiz ölçüde zevkimize nazaran ekliyoruz.
10 15 dakika tavada döndürdükten sonra kenara alıp.
Pilavımızı farklı bir yerde yapıyoruz. Ben 1 bardağa 1. 5 su bardağı su tercih ediyorum.
Evvel pirinçimi biraz kaynar suda bekletiyorum. Sonra pilav tencereme alıp kavuruyorum.
Sonra pirinç ölçüme nazaran suyu ekliyorum. 2, 3 dakika harlı ateşte sonrada orta ateşte pişiriyorum.
Pirincim göz göz olunca altını kapatıyorum, üzerine örtü örtüp 20dk demlenmeye bırakıyorum.
Ve sonra mükemmel kavuşma gerçekleşiyor. ben bayıldım lezzetine, umarım sizlerde beğenirsiniz.
 
Geri
Üst