AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kapya Biberli Mantar Sote

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kapya Biberli Mantar Sote Tanımı İçin Materyaller
1 büyük uzunluk kapya biber
1 büyük uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1-2 domates (boyutuna nazaran değişebilir)
Konserve mantar
Tuz
Pulbiber
Kekik
Nane
Karabiber
Kimyon
Şeker (çok az miktarda)
Sıvı yağ

Kapya Biberli Mantar Sote Tanımı Yapılışı

Öncelikle materyaller doğranır.
Tavada kızdırdığımız yağa evvel doğradığımız soğanlar eklenir ve biraz kavrulur.
Pembeleşmeden çabucak evvel kapya biberler atılır (ben biraz canlı olmasını istediğim için bu türlü kattım biraz daha erken koyabilirsiniz).
Sebzeler biraz öldüğünde küp küp doğradığımız domatesler eklenir.
Biraz piştikten sonra tuz ve baharatlar eklenir, karıştırılır.
En son konserve mantar eklenir ve özleşmesi için bir mühlet kavrulur.
Yemeğimiz hazır, afiyet olsun.
 
Geri
Üst