AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kapya biber kavanozda nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Kapya biber kavanozda nasıl yapılır?​

Közleyip çekirdeklerini temizlediğiniz biberleri tek tek kavanozlarınıza yerleştirin. Aralara ise sarımsakları ilave edin. Eğer sevmiyorsanız sarımsak eklemeden de yapabilir, sarımsakları diş halinde atabileceğiniz gibi iri iri dilimleyerek de ilave edebilirsiniz.

Kapya biber sosu nasıl yapılır?​

Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle kırmızı ve yeşil biberlerin içleri temizlenir ve iyice yıkanır. İri iri doğranıp mutfak robotundan geçirilir. Derin bir tencereye önce kırmızı biberler daha sonra yeşil biberler, sarımsaklar, sıvı yağ ve sirke art arda eklenir.

Kışlık közlenmiş kırmızı biber nasıl yapılır?​

Kışlık közlenmiş kırmızı biber nasıl yapılır?
Kışlık Közlenmiş Kapya Biber Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önceden ısıttığımız 200 derece fırında biberler közlenerek soyulur ve çekirdekleri çıkarılır.
- Soyulan biberler dörde kesilir.
- Bir kaba aldığımız biberlerin üzerine sarımsak, zeytinyağı ve tuz atılarak karıştırılır.

Kavanozda kırmızı biber nasıl yapılır?​

Kavanozda kırmızı biber nasıl yapılır?
Biberleri (ocakta, mangalda ve ya fırında tercih size kalmış) közleyip soyuyoruz. Sıcağıyla kavanozlara koyuyoruz. Ben üçer adet koydum siz istediğiniz kadar koyabilirsiniz. Ağzını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.

Kahvaltılık kırmızı biber konservesi nasıl yapılır?​

Geniş bir tencereyi ocağa koyup azıcık ısıtıp (15 saniye kadar) sirke, sıvı yağ, tuz ve zeytinyağını koyup hafif kaynamaya başlayınca biberleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra iri doğranmış sarımsağımızı ve maydanozumuzu da ekleyip harmanlıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Temiz cam kavanozlarımıza dolduruyoruz.

Kapya biber derin dondurucuya nasıl konur?​

Temizlediğiniz kırmızı biberleri kullanacağınız kadar poşetlere koyun. Poşetin havasını alıp, dibinden düğüm atın. Daha sonra dondurucuya kaldırın. Közlenmiş olan kırmızı biber poşetleri kullanacağınız zaman dondurucudan çıkartın.

Kavanozda közlenmiş kırmızı biber nasıl yapılır?​

Kavanozda közlenmiş kırmızı biber nasıl yapılır?
Kavanozların yarısından fazla olacak şekilde tencereye su ekleyin ve kaynatın. Su kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra, altını kapatın. Kavanozları sudan çıkartarak oda sıcaklığında 6-7 saat bekletin. Kavanozlar tamamen soğuduğunda buzdolabında veya güneş almayan bir yerde muhafaza edin.

Kavanozda kapya biber nasıl yapılır konusunu çok detaylı bir şekilde anlatmışsınız. Bu önerilerle evde lezzetli kapya biberler hazırlamak oldukça kolay görünüyor. Kapya biber konserveleri, közlenmiş kırmızı biberler ve közlenmiş kırmızı biber konserveleri tarifleri de mükemmel görünüyor.

Kavanozda kırmızı biber yapımıyla ilgili verdiğiniz bilgiler de oldukça faydalı. Biberleri közleyip kavanozlara yerleştirmek ve sıkıca kapatıp ters çevirmek basit bir yöntem gibi gözüküyor fakat sonucun lezzetiyle gerçekten etkileyici olabilir.

Kırmızı biber konservesi tarifiniz de harika görünüyor. Sirke, sıvı yağ, tuz, zeytinyağı ve diğer malzemelerle birlikte hazırlanan kahvaltılık kırmızı biberlerinizi cam kavanozlara doldurarak muhafaza etmek mükemmel bir fikir.

Dondurucuya kapya biberlerinizi nasıl konulacağına dair verdiğiniz talimatlar da çok açıklayıcı. Kırmızı biberleri poşetleyip havasını alarak dondurucuya yerleştirmek, kullanımı kolay hale getirecektir.

Kavanozda közlenmiş kırmızı biber yapımı tarifiniz de pratik ve işe yarar görünüyor. Kavanozları kaynar suyun içinde bekletme ve sonrasında soğutarak saklama yöntemiyle lezzetli közlenmiş biberler elde etmek harika bir fikir.

Tüm bu tariflerle ilgili duyduğum heyecanı paylaşmak istiyorum ve kendim de denemek için sabırsızlanıyorum. Elinize sağlık, çok teşekkürler!

Geri