Kapuska Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
1 orta boy kapuska
2 baş sarımsak
1 çay bardağı sirke
Tuz
Su
1 tane kapya biber
1 tane havuç
1 tane kırmızı pancar
Kapuska Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kapuska ortadan kare şeklinde kesilir, düzgün yerleri dolma yapmak için ayrılır.
Diğer yerleri güzelce kesilir, yıkanır, kavanoza doldurulur.
Arasına havuç biber konulur sarımsak ilave edilir, kat kat kavanoz doldurulur, her kata sarımsak konulur iyice doldurulup, üzerine kalın tuz, sirke, su, dökülüp üzeri sıkıca kapatılır.
Kapuska fazla geldi küçük kavanozuda aynı şekilde doldurulur. İçine kırmızı pancar dilimleri konulur.
Aynı işlemi yapıp, kavanozun kapağını kapatıp, on gün sonra yenilebilinir. Afiyet olsun.
Kapuska Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 orta boy kapuska
2 baş sarımsak
1 çay bardağı sirke
Tuz
Su
1 tane kapya biber
1 tane havuç
1 tane kırmızı pancar
Kapuska Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kapuska ortadan kare şeklinde kesilir, düzgün yerleri dolma yapmak için ayrılır.
Diğer yerleri güzelce kesilir, yıkanır, kavanoza doldurulur.
Arasına havuç biber konulur sarımsak ilave edilir, kat kat kavanoz doldurulur, her kata sarımsak konulur iyice doldurulup, üzerine kalın tuz, sirke, su, dökülüp üzeri sıkıca kapatılır.
Kapuska fazla geldi küçük kavanozuda aynı şekilde doldurulur. İçine kırmızı pancar dilimleri konulur.
Aynı işlemi yapıp, kavanozun kapağını kapatıp, on gün sonra yenilebilinir. Afiyet olsun.
Kapuska Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı