AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kaptanlik belgesi kac tl?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kaptanlik belgesi kac tl?​

Amatör denizci belgesi almak isteyen bireyler, sınav harcı olarak 100 TL ödeme yapmaktadırlar. Sınavdan başarı ile geçenlerin kart ücreti olarak 32 TL ödeme yapmaları gerekmektedir.

Yat Kaptanlığı Kursu ne kadar?​

Eğitim ücretlerimiz her yıl Ocak ayında Yönetim Kurulumuz tarafından belirlenmekte olup 2019 yılı için 499 grt eğitimi 5.000 TL, 149 grt eğitimi için ise 2.000 TL’dir. Eğitim ücretinin içerisine 5 temel STCW sertifikası ve güvenlik sertifikaları dahildir.
499 GT yat nedir?
Yat Kaptanlığı 499 GT yeterlik belgesi, 500 GT’den daha küçük ticari yatların sevk ve idaresi için kaptanlık yetkisi verir. Bu belgeye sahip kişiler ticari ve özel yatlarda kaptanlık yapabilirler.

500 GRT yat kaç metre?​

Tekne Boyu: 20-30 M.

Ticari tekne kullanma belgesi nasıl alınır?​

Bu şartlar şu şekilde:
- Tekne ehliyeti almak için 18 yaşını tamamlamış olmak gerekir.
- Kişinin tekne kullanmaya uygun olduğuna dair sağlık raporunu yetkili bir sağlık kuruluşundan alması gerekir.
- ADB’yi alacak kişinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının düzenlediği ADB sınavını geçmesi gerekir.
Profesyonel kaptanlık belgesi nasıl alınır?
En az lise düzeyinde diplomaya sahip olan, gemi adamı sağlık raporu almaya uygun olan kişiler, yat kaptanı eğitimine katılıp yat kaptanlığı ehliyeti alarak yat kaptanı olabilirler. Verilen bu eğitimler Ulaştırma ve Mili Eğitim bakanlıklarına bağlı olan denizcilik kursları vasıtasıyla olmaktadır.
Yat Kaptanı olmak isteyen kişilerin, özel eğitim kurumlarının verdiği eğitimlere katılması, Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavda başarılı olması ve Yat Kaptanlığı ehliyetine hak kazanması gerekir.
Yat kaptanı olmak için 6 ay eğitim alınmalıdır. En az lise mezunu ve 21 yaşını tamamlamış kişiler, yat kaptanlığı eğitimini alarak, yat kaptanlığı sınavına girebilir.
499 GT yat kaç metre?
23 yaşını bitirmiş, en az lise veya dengi okul mezunu, sağlık durumu yat kaptanı olmaya elverişli olan kişiler, sahip oldukları Yat Kaptanı (499 GT) yeterlik belgesi ile yirmi dört ay süreyle 15 metreden uzun ticari yatlarda kaptan olarak çalışmış olmak ön koşuluyla kursumuza katılabilirler.

499 GT yat kaptanı nasıl olunur?​

Nasıl Yat Kaptanı Olunur? YAT KAPTANI Eğitimi tamamlandıktan sonra, idare tarafından alınacak GEMİCİ belgesi ile 6 aylık staj dönemi tamamlanabilir. Yat Kaptanı olabilmek için, Radar Gözlem Plotlama ve Tıbbi Bakım Sertifikalarına sahip olunmalıdır.

Gemi adamı belgesi ile kaç metre tekne kullanır?​

ADB sahibi olduğunuzda bölge, mesafe ve zaman sınırı olmaksızın 24 metreye kadar özel tekneleri sevk ve idare edebilirsiniz. Size ait olmayan kiraladığınız 24 metreden küçük bir ticari tekneyi gezi, eğlence, spor ve amatör balıkçılık gibi faaliyetlerde kullanabilirsiniz ancak ticari amaç için kullanamazsınız.
Kaptan ehliyeti nedir?
24 metreden küçük en fazla 12 yolcu kapasitesi olan kiraladıkları veya sahibi oldukları teknelerde ADB (amatör denizci belgesi ) ile kaptanlık yapılabilmektedir. www.adf.org.tr sitesinden daha detaylı bilgi alınabilir.

2 yıllık yat Kaptanlığı mezunu ne iş yapar?​

Yat kaptanlığı bölümü mezunları, yangın anında gerekli tedbirlerin alınmasını sağlar ve gerekli olan müdahaleyi yaparlar. Yat kaptanlığı bölümü mezunları, sahip oldukları yeterlilik ile yaşanan acil durumlarda gemiyi yönetirler. Son olarak, meteorolojik tahminler doğrultusunda hareket ederler.

Geri