- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kapsayıcı eğitim neden önemlidir?
Kapsayıcı eğitimin amacı; cinsiyeti, ırkı ve engellilik durumu gibi ayrıştırıcı sebeplerden dolayı hakkı olan eğitime ulaşamayan çocuklara gereken eğitimi ulaştırmaktır. Yapılan araştırmalara göre engeli olan çocukların, dışlanma, sağlık, eğitim ve sosyal yardım hizmetlerine erişme olasılığı daha düşüktür.Kapsayıcı eğitim nedir Unicef?
Eğitim sistemini tüm çocuklar için daha kapsayıcı hâle getirme çalışmaları standartların ve müfredatın iyileştirilmesini amaçlamakta ve özellikle öğretmen yetiştirme ve geliştirmeye odaklanmaktadır. Yüzbinlerce öğretmen ve gönüllü öğretmen, kapsayıcı eğitim üzerine eğitim almaktadır.Bugünkü anlamda kapsayıcı eğitim, özel gereksinimi ve/veya engeli olsun veya olmasın, sosyal, kültürel, eğitimsel, yaşamsal aktivite ve fırsatlara tüm toplum üyeleri ile eşit düzeyde erişimde güçlük yaşayan bütün çocukları kapsamakta ve bu çocukların diğer akranlarıyla birlikte eğitim alma hakkını vurgulamaktadır.
Kapsayıcı sınıf ne demek?
Kapsayıcı sınıflar, öğrenim amacını ölçme etkinliği yerine öğrenim amacının kendisine odaklanır. Bu sınıflar her öğrencinin ihtiyacını hedef alan değerlendirmeleri kullanarak tüm öğrencilerin aynı öğrenim amaçlarına ulaşmasını gerektirir.
Kapsayıcı eğitim nedir meb?
Bu sebeple her çocuğun ilgi, ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda çalıştıklarını ve farklılıkların zenginlik olduğu bilincini onlara kazandırmaya çalıştıklarını dile getiren Gençoğlu, “Kapsayıcı eğitim, her çocuğun eşit eğitim almada, kültürel ve sosyal aktivitelere katılımda aynı imkânlara sahip olması anlamına geliyor.