- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kapsayıcı eğitim kavramı nedir?
Kapsayıcı eğitim tüm çocukların gelişimsel, sosyokültürel ve bireysel özellikleri ile gereksinimleri doğrultusunda eğitim almalarını amaçlayan bir süreç olarak tanımlanabilir. Kapsayıcı eğitimin bir diğer önemli özelliği de aile katılımına ve toplumsal katılıma verdiği değerdir.Kapsayıcı eğitim hangi öğrencileri kapsar?
Bugünkü anlamda kapsayıcı eğitim, özel gereksinimi ve/veya engeli olsun veya olmasın, sosyal, kültürel, eğitimsel, yaşamsal aktivite ve fırsatlara tüm toplum üyeleri ile eşit düzeyde erişimde güçlük yaşayan bütün çocukları kapsamakta ve bu çocukların diğer akranlarıyla birlikte eğitim alma hakkını vurgulamaktadır.Kapsayıcı eğitim hangi grup öğrencilerle ilgilidir?
Kapsayıcı Eğitim adlı Özel eTwinning grubu, özel ihtiyaçları olan, öğrenme zorluğu çeken veya bazı durumlarda üstün yetenekli olan öğrencilerle ilgilenen eğitimcileri hedeflemektedir. eTwinning Grupları, öğretmenlerin paylaşımda bulunup birbirleriyle fikir alışverişi yapabildikleri en iyi yerlerden biridir.
Kapsayıcı eğitim nedir makale?
Günümüzde kapsayıcı eğitim, özel gereksinimi olsun ya da olmasın, sosyal, kültürel, eğitimsel ve yaşamsal olanaklara eşit düzeyde erişimde güçlük yaşayan bütün çocukların, akranlarıyla birlikte kişisel gelişimlerini sağlayabilecek eğitim olanaklarından eşit şekilde yararlanması ve bu konudaki engellerin ortadan …Kapsayıcı sınıf ne demek?
Kapsayıcı sınıflar, öğrenim amacını ölçme etkinliği yerine öğrenim amacının kendisine odaklanır. Bu sınıflar her öğrencinin ihtiyacını hedef alan değerlendirmeleri kullanarak tüm öğrencilerin aynı öğrenim amaçlarına ulaşmasını gerektirir.Kapsayıcı eğitimin temel felsefesini ne yansıtır?
Kapsayıcı eğitim; öğrenenlerin farklı gereksinimlerine, onların eğitime, kültüre ve topluma katılımını artırarak ve eğitim sisteminin içindeki ayrımcılığı azaltarak cevap verme sürecidir. Devlet, bu stratejiler sayesinde tüm çocuklara eğitim vermek için uygun koşulları yaratmalı ve gerekli önlemleri almalıdır.
Kapsayıcı eğitimin gerekçeleri nelerdir?
Kapsayıcı eğitimin amacı; cinsiyeti, ırkı ve engellilik durumu gibi ayrıştırıcı sebeplerden dolayı hakkı olan eğitime ulaşamayan çocuklara gereken eğitimi ulaştırmaktır. Yapılan araştırmalara göre engeli olan çocukların, dışlanma, sağlık, eğitim ve sosyal yardım hizmetlerine erişme olasılığı daha düşüktür.Kapsayıcı eğitim ve kaynaştırma eğitim’den ayıran en önemli özellik nedir?
Kaynaştırma olarak da tanımlanan kapsayıcı eğitim, tüm eğitim kurumlarında, tüm engelli ve engelsiz insanları kapsayan eğitim anlayışıdır. Herkesin normal okullarda eğitim alması gerektiği düşüncesidir. Eğitim imkanlarının bireylere adil ve eşit ulaştırılmasından daha fazlasını ifade eder.Kapsayıcı liderlik ne demek?
Kapsayıcı liderlik, bugünün çalışma ortamlarında artan farklılıklarla birlikte ortaya çıkabilecek zorlukların üstesinden gelmek için farklılıkları etkileyen, yöneten, zor ve çok yönlü bir anlayıştır (Rayner 2009).