Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kapsam ne anlama geliyor?

Editör

Yeni Üye

Kapsam ne anlama geliyor?​

1- Bir şeyin içinde bulunan. 2- Konuşma ya da yazıda sunulan düşünce, bilgi ve görüşlerin bütünü.

Nitelendirmelere ne demek?​

Paragraftaki anlatım şekillerinden biri olan nitelendirmede, bir olayın/durumun/şeyin nasıl olduğu belirtilir. Bu özellikle birlikte olay/durum/şey diğerlerinden ayrılır. > Niteleme sıfatı ya da durum zarfı bulunuyorsa, paragrafta nitelendirme vardır.
Daha kapsamlıdır ne demek?​
1. Kapsamı olan. 2. Kapsamı geniş olan, şümullü.

Kısır TDK ne demek?​

Kısır TDK ne demek?
Kısırlık veya infertilite, kadınlarda ve erkeklerde tıbbî nedenlerle çocuk sahibi olamama durumu. Tıpta kısırlık “herhangi bir korunma olmaksızın, düzenli cinsel ilişkiye rağmen bir yıl içerisinde çocuk sahibi olunamaması” şeklinde tanımlanır.

Amaç ve Kapsam Nedir?​

Amaç ve Kapsam Nedir?
Kapsam, sade bir tanım ile, derginin amacı ya da hedefidir. Yayının okurlarına içeriği ile sunmak istediğidir. Derginin “amaç” ya da bilinen adı ile “misyonu”, yazınızın kendisine uygun olup olmadığını gösteren birçok faktör içerir.

Yardım kapsam dışı ne demek?​

Müracaatlarını tamamlayan kişilerin karşısına çıkan bu ifade, kişinin yardım alabilme durumunu nitelendiriyor. “Sosyal yardım kapsam dışı” ibaresi sosyal yardım alma şartlarını sağlamadığını ve maddi yardım almaya hak kazanamadığı anlamına gelmektedir.

Nitelendirme ne demek örnek?​

Niteleme: Varlıkların durumlarını, renklerini, şekillerini belirtme. Niteleme Örnekleri: Mavi deniz, tatlı su, kötü gün, yakın arkadaş, çalışkan öğrenci, susuz yaz, yuvarlak masa, bayan memur, erkek adam, temiz giysi, güzel insan, düz yol, çatal çivi, sivri tepe, yassı burun…
Belirtmek kelimesinin anlamı nedir?​
Belirli bir duruma getirmek. Meydana çıkartmak. Daha açık, daha anlaşılır hale getirme. İşaret etmek, göstermek.

Geniş kapsam ne demek?​

Geniş kapsam ne demek?
Kapsamı olan. Kapsamı geniş olan, şümullü. Comprehensive.

Kısır söz ne demek?​

Kısır söz ne demek?
verimsiz, yararsız, sonuçsuz. tamladıgı kavrama olumsuzluk anlamı katar: na gibi.

Kısır kadın ne demek?​

Kısırlık (infertilite) çiftlerin düzenli ve korunmasız ilişkiye girmelerine rağmen 1 yıl içinde gebeliğin gerçekleşmemesi olarak tanımlanır. Ancak, 35 yaşın üstündeki kadınlarda düzenli ve korunmasız olarak ilişkiye girilmesine rağmen hamilelik gerçekleşmiyorsa gerekli tetkik ve tedavilere daha erken başlanabilir.

Tezlerde kapsam nasıl yazılır?​

Varsayımların açık ve net olarak belirtilmesi gerekir. 5.3-Kapsam ve Sınırlılıklar: Tezin kapsamında, araştırılacak konunun neleri kapsayacağı (konu, yer ve zaman) belirtilir. Araştırma uygulamalı ise gözlem ve örneklem hakkında bilgi verilir.

Kapsam, bir şeyin içinde bulunan unsurların ya da bir konuşmanın ya da yazının sunulan düşünce, bilgi ve görüşlerin bütünü anlamına gelir. Bir şeyin kapsamı, o şeyin etki alanını, kapsadığı unsurları ve genel olarak içerdiği konuları belirtir.

Nitelendirme ise bir olayın, durumun veya şeyin nasıl olduğunu belirtmek amacıyla kullanılan anlatım şekillerinden biridir. Nitelendirme ile birlikte niteleme sıfatı veya durum zarfı bulunursa, paragrafta nitelendirme olduğu anlaşılır. Bu sayede belirli bir şeyin özellikleri detaylı şekilde açıklanır ve diğer benzer şeylerden ayrılır.

"Daha kapsamlıdır" ifadesi ise bir şeyin kapsamının geniş ve şümullü olduğunu belirtir. Yani o şey, içerdiği unsurlar, detaylar ve konular bakımından oldukça geniş ve detaylı bir perspektife sahiptir.

Örneğin, "Geniş kapsam ne demek?" sorusuna verilen cevapta, geniş kapsamın bir şeyin içerisinde bulunan unsurların geniş bir yelpazede yer alması anlamına geldiği belirtilmektedir.

Ayrıca, "Tezlerde kapsam nasıl yazılır?" sorusuna da verilen cevapta, bir tezin kapsamının belirtilmesi gereken unsurların başında araştırmanın konusunun neleri kapsayacağının (konu, yer ve zaman) belirtilmesi gerektiği vurgulanmıştır. Araştırmanın nasıl uygulanacağı, hangi yöntemlerin kullanılacağı da kapsamın önemli unsurlarındandır.

Geri