Kaplarla ilgili bölüm

zeberus

Yeni Üye
142 Huzeyfe (radıyallahu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın şöyle dediğini işittim: Ipekli ve İbrişim elbise giymeyin Altın ve gümüş kaplardan su içmeyin, onlarda yemek yemeyin Zira bu iki şey dünyada onlar (kâfirler), âhirette de sizin içindir

Buhârî, Et'ime 28; Müslim, Libas 4; Ebu Dâvud, Nesâî, Buhârî, Et'ime 28, Eşribe 28, Libas 25; Müslim, Libas 4, (2067); Tirmizî, Eşribe 10 (1879); Ebu Dâvud, Eşribe 17 (3723); Nesâî, Zînet 87, (8, 198, 199); İbnu Mâce, Eşribe 17, (3414)

143 Ümmü Seleme (radıyallahu anhâ) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular fakat: Gümüş kaptan su içen, karnına cehennem ateşi dolduruyor demektir

Buhârî, Eşribe 28; Müslim, Libas 1, (2065); Muvatta, Sıfatu'nNebi 11 (2, 924925); İbnu Mace, Eşribe 17(3413)

Müslim'in bir öteki rivayetinde şöyle denir: Kim altın veya gümüş bir kaptan içerse

144 Hz Cabir (radıyallahu anh) anlatıyor: Biz Hz Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'le birlikte gazveye çıkmıştık Savaş sonunda elde ettiğimiz ganîmetler aralarında müşriklerin kapkacak ve su kapları da vardı Biz bunları kullanıyorduk Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) hiç bir vakit niye kullanıyorsunuz diye ayıplamadı

Ebu Dâvud, Et'ime 46, (3838)

145 Ebu Sa'lebe elHuşenî (radıyallahu anh) diyor oysa: Ben Hz Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'e ey Allah'ın Resûlü, biz Ehli Kitab'ın yaşadığı bir yerdeyiz Onların kapkacaklarından yiyip içebilir miyiz? diye sordum Dedi ki: Onlarınkinden diğer kapkacak bulabilirseniz onlarınkinden yemeyin Başka birşey bulamazsanız onları yıkadıktan daha sonra kullanın

Ebu Dâvud, Et'ime 46 (3839); Tirmizî, Siyer 11, (1560); Tirmizî hadisin sahîh olduğunu söyledi Metin Tirmizî'deki metindir

146 İbnu Ömer (radıyallahu anh) anlatıyor: Hz Ömer (radıyallahu anh) sıcak su ile ve bir Hıristiyan kadının evinde onun su kabıyla abdest aldıBu rivayeti Rezîn tahrîc etti Derim ki: Bunu Buhârî bab başlığı olarak kaydetmiştir Doğrusunu Allah bilir

Buhârî, Vudu 43 *

Geri