AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kapış Kapış Yenen Anne Pizzası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kapış Kapış Yenen Anne Pizzası Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
1 paket instant kuru maya
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
3.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı su
7 adet siyah zeytin
Yarım kangal sucuk
3 adet mantar
3 adet çeri domates
1 adet yeşil biber
Mısır
Kaşar rendesi

Kapış Kapış Yenen Anne Pizzası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şeker, maya ve ılık süt karıştırılır kabın kapağı kapatılıp beş dakika beklenir.
Yumurta, sıvı yağ,tuz ve un eklenip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur.
Hamurun mayalanması için bir saat beklenir.
Hamur mayalanırken üzerinin materyalleri hazırlanır.
Yağ, su ve salça karıştırılıp sos elde edilir.
Diğer materyaller dilimlenip hazırlanır.
Kaşar rendelenir.
Hamur mayalandıktan sonra tezgaha alınır ve iki eşit kesime bölünür.
Her iki modülden da tepsi büyüklüğünde iki hamur açılır.
Salça sos sürülür materyallerle süslenip fırına verilir.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Kapış Kapış Yenen Anne Pizzası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst