AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kapi onune ayakkabilik koymak yasak mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
136.481
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kapı önüne ayakkabılık koymak yasak mı?​

Kat mülkiyeti kanunu 16. Maddesine göre, kat malikleri ortak yerlerde kullanma hakkına sahiptirler. Kat Malikleri Kurulu, ayakkabıların kapı önüne konulmamasına ilişkin bir karar almış ise kapınızın önüne ayakkabıyı koymanız kanunen yasaktır.

En üst katta oturanlar çatıyı kapatabilir mi?​

En üst katta oturanlar çatıyı kapatabilir mi?
Hayır, Kat Mülkiyeti Kanuna göre çatı ortak alan olarak kabul edilmekte olup tüm kat maliklerinin ortak rızası olmadan çatının kapatılması ya da tek bir kişiye tahsis edilmesi mümkün değildir. Sadece son katta oturanların çatının akması durumunda bu çatıyı tadilat ettirilmesini talep etme hakkı bulunmaktadır.

Sitelerde bahçeler ortak alan mıdır?​

Apartmanda Bahçe Kullanım Hakkı Nasıldır? Bahçe ortak kullanım alanı kapsamına girer. Kanun gereğince ortak alanlardan herkes arsa payı oranında faydalanma hakkına sahip olur. Bu alanlar oy birliği olmadan bir kişiye tahsis edilemez.

Ayakkabılık nereye konur?​

Ayakkabılık nereye konur?
Öncelikle, ayakkabılık veya ayakkabı rafları, evinizin hemen hemen her noktasında kullanabileceğiniz mobilya parçalarıdır. Yatak odası, çamaşırhane, koridorlar ve tabii ki evin girişi olsun fark etmez, onları her yere koyabilirsiniz.
Evin çatısı kime aittir?​
apartmanda çatı katı kullanımı kime aittir Haberi Kanun gereğince çatı katı, apartmanda bulunan tüm kat maliklerinin ortak kullanımında oluyor. Üst katta oturan kimselerin çatı katı kullanım hakkının yalnız kendisine verilmesi için diğer kat maliklerinden muvafakatname alması gerekiyor.

Teras kat kime ait olur?​

Teras kat kime ait olur?
Kat mülkiyeti kanunu esaslarına göre terasın kullanım hakkı tüm kat maliklerine ait oluyor.

Site ortak kullanım alanları nelerdir?​

Bu ortak kullanım alanlarını saymak gerekirse: Giriş kapıları, kapıcı dairesi, asansör, merdivenler, garaj, otopark, sığınak, bahçe, çocuk oyun alanları, kalorifer daireleri, kömürlük, su depoları, çatı ve bacalar, yangın merdiveni vs. ortak kullanım alanlarıdır.

Site havuz ortak alan mıdır?​

Site havuz ortak alan mıdır?
Havuzlar Kat Mülkiyeti Kanunu’nda “ortak alan” sayılır. Kanuna göre ortak alanlar kat maliklerinin ortak malıdır.

Apartman önü ortak alan mıdır?​

Peki, apartman altı dükkan önü ortak alan mıdır? Apartman altı dükkan önü kullanımı nasıl olmalıdır? Kat Mülkiyeti Kanununun 16. maddesi gereğince; Kat malikleri anagayrimenkulün bütün ortak yerlerine, arsa payları oranında, ortak mülkiyet hükümlerine göre malik olurlar.

Vestiyere neler konur?​

Vestiyere neler konur?
Fransızca kökenli bir sözcük olan vestiyer; başta evler olmak üzere birçok mekânda palto, şapka gibi dış giyim kıyafetlerini bırakmak için tasarlanmış alan ya da mobilyalara verilen isim.
 
Kat mülkiyeti kanunu hakkında paylaşımlarınız oldukça bilgilendirici. Kat maliklerinin ortak yerlerde kullanma hakkına sahip olmaları ve ortak alanların paylaşımıyla ilgili detaylar vermeniz faydalı olmuştur.

Ayakkabılıkların konulmasıyla ilgili paylaştığınız bilgi de önemli. Evde ayakkabılık veya ayakkabı raflarının kullanımının genel olarak evin farklı noktalarında mümkün olduğunu vurgulamanız ev düzenlemesi konusunda faydalı bir hatırlatma olmuştur.

Ayrıca teras kattan çatı katına, site ortak kullanım alanlarından havuzlara kadar birçok ortak alanın kullanımıyla ilgili bilgiler vermeniz de oldukça aydınlatıcı. Ortak kullanım alanlarının paylaşımı ve kullanımı hakkında detaylara değinmeniz, site yaşantısında ortak alanların nasıl kullanılması gerektiği konusunda bilgi sahibi olmayanlar için faydalı bir rehber niteliğindedir.

Son olarak, vestiyerlerin ne amaçla kullanıldığı ve genel olarak dış giyim eşyalarının bırakılması için tasarlanmış alanlar olduğunu açıklamanız, bu konuda da bilgi verici olmuştur. Ev düzeninde kullanılan farklı mobilya ve alanların işlevlerine dair bilgi paylaşımınız takdire şayandır. Teşekkürler!
 
Geri
Üst