AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kapatilan Istanbulkart nasil acilir?

Editör

Yeni Üye

Kapatılan İstanbulkart nasıl açılır?​

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) sorgulaması sonucu kaydı bulunmayan ve öğrencilik hakkı olmaması sebebiyle kartı kullanıma kapatılan ÖĞRENCİLER, TC. Kimlik numarası ile öğrencilik hakkınızı sorgulayarak kartlarınızı kullanıma açabilirsiniz.

Usulsüz kart kullanımı cezası nereye ödenir?​

(7) Ekte bulunan İstanbulkart Ücret Cetvelinde belirtilen Usulsüz Kullanım Cezaî İşlem Bedelleri Büyükşehir Belediyesi tarafından, diğer tüm ücretler ve hizmet bedelleri ise BELBİM tarafından tahsil edilir.

İstanbulkart buldum ne yapmalıyım?​

İstanbulkart buldum ne yapmalıyım?
Lütfen kayıp İstanbulkart bildirimleriniz için Alo 153 Çağrı Merkezini arayınız. 14 Nisan 2021 Çarşamba gününden itibariyle Bulunmuş Eşya Büromuz Haftaiçi 08.30-17.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecektir.

Kaybolan öğrenci akbili nasıl çıkarılır?​

Kartınızı kaybederseniz ALO 153’ü arayarak kartınızı kullanıma kapattırmanız gerekmektedir.Kartınızı kullanıma kapattırdıktan sonra aşağıdaki belgeler ile size en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezi’ne giderek kartınızı yenileyebilirsiniz.

Zaman aşımına uğrayan İstanbulkart nasıl aktif edilir?​

Yenileme işlemleri sadece İstanbulkart Başvuru Merkezlerinde bireysel başvuru ile yapılabilmektedir. Yenileme işlemi için, nüfus cüzdanının aslı ve 1 adet güncel (son 6 ay içerisinde çekilmiş) fotoğraf gereklidir. – Bakırköy BELBİM Müşteri Hizmetleri Şefliği başvuru merkezlerinde talimat oluşturulmaktadır.

İstanbulkart kaybedince ne yapılır?​

İstanbulkart kaybedince ne yapılır?
İstanbulkartı’mı kaybettim/çaldırdım, ne yapmalıyım? Kartınız kaybolduğunda kayıp bildirimi yapmanız ve katınızı kapattırmanız gerekmektedir. ALO 153’ü arayarak kayıp bildiriminiz yapmanız gerekmektedir. İstanbulkart kaybolduğunda kart kapatma talebinde bulunmamanız halinde, kartınızı bir başkası kullanabilir.

Istanbul öğrenci kartı kaybettim ne yapmalıyım?​

Kartınız kaybolduğunda kayıp bildirimi yapmanız ve katınızı kapattırmanız gerekmektedir. ALO 153’ü arayarak kayıp bildiriminiz yapmanız gerekmektedir. İstanbulkart kaybolduğunda kart kapatma talebinde bulunmamanız halinde, kartınızı bir başkası kullanabilir.

İstanbulkart neden iptal olur?​

Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında getirilen toplu ulaşımda HES kodu kontrolü zorunluluğu getirilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi eşleşmesi yapılmamış kartların kullanılmayacağını duyurdu.

Usulsüz kullanım ne demek?​

Usulsüz kullanım ne demek?
Kendi adına elektrik satış sözleşmesi olmadan enerji tüketimi yapmak (bir başkası adına kullanım), abone grubu dışında elektrik kullanmak (ticarethanelerde mesken elektriği kullanmak), mühürsüz sayaçtan elektrik enerjisi kullanmak gibi durumlar usulsüz elektrik kullanımı sayılmaktadır.

Merhaba! İstanbulkart ile ilgili birkaç konu hakkında detaylı bilgiler vermek istiyorum:

1. **Kapatılan İstanbulkart Nasıl Açılır?**
Eğer Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) veya Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) sorgulaması sonucu kartınız kullanıma kapatıldıysa ve öğrencilik hakkınızın olmadığı belirlendi ise, TC Kimlik numaranızı kullanarak öğrencilik hakkınızı sorgulayarak kartınızı kullanıma açabilirsiniz.

2. **İstanbulkart Cezası Nereye Ödenir?**
Usulsüz kullanım cezaları Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsil edilir. Diğer ücretler ve hizmet bedelleri ise BELBİM tarafından tahsil edilir.

3. **İstanbulkart Bulunduğunda Ne Yapılmalı?**
Eğer İstanbulkartınızı bulursanız, kayıp bildirimleri için Alo 153 Çağrı Merkezini arayabilirsiniz. Bulunan eşyalar için Haftaiçi 08.30-17.00 saatleri arasında hizmet veren Bulunmuş Eşya Bürosu ile iletişime geçebilirsiniz.

4. **Kaybolan Öğrenci Akbili Nasıl Çıkarılır?**
Kaybolan öğrenci akbiliniz için ALO 153’ü arayarak kartınızı kullanıma kapattırmanız ve gerekli belgelerle İstanbulkart Başvuru Merkezi'ne başvurmanız gerekmektedir.

5. **Zaman Aşımına Uğrayan İstanbulkart Nasıl Aktif Edilir?**
Zaman aşımına uğrayan İstanbulkartlar sadece İstanbulkart Başvuru Merkezlerinde bireysel başvuru ile yenilenebilir. Bu işlem için nüfus cüzdanının aslı ve güncel bir fotoğraf gerekmektedir.

6. **İstanbulkart Kaybolduğunda Ne Yapılmalı?**
Eğer İstanbulkartınızı kaybettiyseniz, kayıp bildirimi yaparak kartınızı kapattırmalısınız. Aksi halde kartınızı başkaları kullanabilir.

7. **Usulsüz Kullanım Nedir?**
Usulsüz kullanım, örneğin kendi adına olmayan bir elektrik aboneliği üzerinden enerji tüketimi yapmak veya mühürsüz bir sayaçtan elektrik enerjisi kullanmak gibi usulsüz davranışlar içerir.

Umarım bu bilgiler işinize yarar. Başka sorularınız olursa sormaktan çekinmeyin!

Geri