AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kapasite raporunda nelere bakilir?

Editör

Yeni Üye

Kapasite raporunda nelere bakılır?​

Kapasite Raporu; bir firmanın, mevcut makine parkı ve işgücüyle, bir yıl zarfında kaç birimlik üretim yapılabileceğinin belli kriterlerden hareket ederek bilimsel bir şekilde belirlenmesi sonucu düzenlenen belgedir. Kapasite raporunun geçerlilik süresi 2 yıldır.

Kapasite raporu kimlere verilir?​

Kapasite Raporu Kimlere Verilir?
- Kapasite raporu almak için Sanayi Odası üyesi olmanız gerekir.
- Firmasında sigortalı işçileri ile üretim yapan firmalar başvurabilirler.
- Adresini tescilleyen iş yeri sahipleri, yasal olarak herhangi bir engel yoksa kapasite raporu alabilirler.
Kapasite raporu kimler için zorunlu?​
Kapasite Raporunu Kimler Alabilir? Eğer sanayi sicil belgesi almak istiyorsanız, başvuruda birçok bilgi için kapasite raporu esas alınır. Yani kapasite raporu, Sanayi Sicil Belgesi için zorunludur. Gerekli üretim araçlarına (makine) ve tesisata sahip olan sanayiciler, kapasite raporu tanzim işlemlerine başlayabilirler.

Kapasite raporu hangi odadan alınır?​

Kapasite raporu hangi odadan alınır?
Kapasite raporu başvurusunda bulunabilmek için, firma üretim yeri veya merkez adresinden en az birinin bağlı olduğu odanın sınırları içinde bulunması ve ilgili odaya üye olunması gerekmektedir. Kapasite Raporu İstek Formu, Odalardan ücretsiz temin edilebilmektedir.

Kapasite Raporu olmazsa ne olur?​

Kapasite Raporu olmazsa ne olur?
Dahilde İşleme İzin Belgesi alımı için de Kapasite Raporu olmazsa olmaz bir belgedir. Bu belgeler alındığı kurumdan (Ticaret Odası ve veya Sanayi Odası) tasdik edilmelidir. Dahilde işleme belgesine sahip olan ihracatçı firmanın hammadde maliyetleri bazı ürünlerde % 30’a kadar düşebilmektedir.

Kapasite raporu kaç TL?​

Kapasite Raporu Onaylı Suret Ücreti: Kapasite raporu sayfa başına 14,00 TL olup toplam azami ücret 168,00 TL’dir.

Kapasite raporu neden yenilenir?​

(2) Kapasite hesaplarını etkileyen makine ve teçhizat ilavesi ve/veya azaltılması, üretim değişikliği, yeni üretim ilavesi veya çıkartılması ile eksper değişikliği durumlarında, değişiklik işlemi yapılmaz ve kapasite raporu yenilenir.
Kapasite Raporu için neler gerekli?​
Kapasite Raporu Müracaatında İstenen Belgeler
- Eksiksiz doldurulmuş kapasite raporu müracaat formu, (2 nüsha)
- Firmanın imza sirkülerinin aslı veya noter tasdikli sureti ve 1 adet fotokopisi, (Aslı görüldükten.
- Kiralık olan bina, işyeri için kira sözleşmesi, Mal sahibi ise işyerinin tapu fotokopisi, Organize.

Kapasite raporu olmadan sanayi sicil belgesi alınır mı?​

Kapasite raporu olmadan sanayi sicil belgesi alınır mı?
Önemli Not: Kapasite Raporu bulunmayan işletmeler sanayi sicil belgesi alamazlar. Ayrıca sanayi sicil belgesinin alımından sonra yıllık işletme cetvellerinin da doldurulması gerekli olup bu konudaki yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde işletmelere para cezası uygulanmaktadır.

Sanayi sicil belgesi Kapasite raporu nedir?​

Sanayi sicil belgesi Kapasite raporu nedir?
Kapasite raporu, bir firmanın yıllık yıllık iş gücü, iş gücünün dayalı olduğu makine teçhizatı ve çalışan sayısı, yıllık üretimde kullanılan malzemelerin çeşidi ve miktarını özetleyen TOBB üyesi odalar tarafından verilen bir belgedir.

Kapasite raporu ücreti ne kadar?​

Kapasite Raporu Ücreti:
99.999 ‘a kadar olanlar için | 1.500,00 TL
100.000-999.999 arası için | 2.150,00 TL
1.000.000-4.999.999 arası için | 2.800,00 TL
5.000.000 üzeri olanlar için | 3.450,00 TL

Kapasite Raporu yenileme nasıl yapılır?​

Kapasite Raporu Yenileme işlemlerinde ilk başvuruda olduğu gibi evraklar güncel halleriyle yeniden düzenlenerek bağlı bulunduğunuz odaya Başvuru formu ile müracaat edilir. Kapasite Raporu Ücretleri odanın belirlediği hesap numaralarına ve veya vezneden yatırılır.

Kapasite raporu, bir firmanın mevcut makine parkı ve işgücüyle bir yıl içinde kaç birimlik üretim yapabileceğini belirlemek için düzenlenen bilimsel bir belgedir ve geçerlilik süresi genellikle 2 yıldır. Peki, kapasite raporunda nelere bakılır?

- Makine parkı: Firmanın sahip olduğu makine ve teçhizatların kapasitesi göz önünde bulundurulur.
- İşgücü: İşletmedeki çalışan sayısı ve yetenekleri değerlendirilir.
- Üretim potansiyeli: Firmanın mevcut durumu, kapasitesi ve potansiyeli incelenir.
- Üretim süreçleri: Üretimde kullanılan prosesler ve teknolojik seviye değerlendirilir.
- Maliyet analizi: Üretim maliyetleri, karlılık ve verimlilik açısından analiz edilir.
- Gelecek projeksiyonları: Önümüzdeki dönemdeki potansiyel büyüme ve gelişme beklentileri değerlendirilir.

Kapasite raporu genellikle Sanayi Odası üyelerine verilir ve firma başvurduğu odanın sınırları içinde bulunmalı ve üye olmalıdır. Kapasite raporu, Sanayi Sicil Belgesi almak isteyenler için zorunlu bir belgedir. Aynı zamanda, Dahilde İşleme İzin Belgesi almak için de kapasite raporu gereklidir.

Kapasite raporu için gerekli belgeler arasında eksiksiz doldurulmuş başvuru formu, imza sirküleri, kira sözleşmesi veya tapu fotokopisi gibi belgeler bulunabilir. Kapasite raporu olmadan sanayi sicil belgesi alınamaz ve belgeler genellikle odalara başvurularak yenilenebilir.

Kapasite raporu ücreti, sayfa başına belirli bir miktar olup toplamda belirli bir ücreti karşılar. Farklı işletme büyüklükleri için farklı ücret skalaları belirlenebilir. Sonuç olarak, kapasite raporu işletmelerin üretim kapasitelerini belirlemelerine, geleceklerini planlamalarına ve belirli belgeleri alabilmelerine olanak tanır.

Geri