AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kapasite raporu kimlere verilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kapasite raporu kimlere verilir?​

Kapasite raporu almak için Sanayi Odası üyesi olmanız gerekir. Firmasında sigortalı işçileri ile üretim yapan firmalar başvurabilirler. Adresini tescilleyen iş yeri sahipleri, yasal olarak herhangi bir engel yoksa kapasite raporu alabilirler.

Kapasite raporu nedir ne işe yarar?​

Kapasite Raporu; bir firmanın, mevcut makine parkı ve işgücüyle, bir yıl zarfında kaç birimlik üretim yapılabileceğinin belli kriterlerden hareket ederek bilimsel bir şekilde belirlenmesi sonucu düzenlenen belgedir. Kapasite raporunun geçerlilik süresi 2 yıldır.
Kapasite raporu ücreti ne kadar?
Birliğimiz Yönetim Kurulu’nun 30/12/2021 tarihli ve 58 ve 60 sayılı kararları uyarınca; – Kapasite Raporu onay ücreti 700.- TL – Yerli Malı Belgesi onay ücreti 165.-TL olarak uygulanacaktır.

Kapasite raporunda nelere bakılır?​

Sanayi Odalarına kaydolarak sanayi kuruluşu niteliği kazanan özel veya tüzel kişiliklerin kimlik kartı niteliğinde olan ve bu kuruluşların irtibat bilgilerini, üretim konularını ve yıllık üretim kapasitelerini, teknolojilerini, makine parklarını, kullandıkları hammaddeleri, sermaye ve istihdam bilgileri ile benzeri …

Kapasite raporu kim hazırlar?​

MADDE 5 – (1) Kapasite raporu, esnaf ve sanatkarların kayıtlı bulundukları Esnaf ve Sanatkarlar Odaları tarafından tanzim edilir.
Kapasite raporu almak için neler gerekli?
Kapasite Raporu Müracaatında İstenen Belgeler

Kapasite raporu ne kadar sürede çıkar?​

hazırlanma süresi başvurduktan sonra bir aya kadar uzayabilmektedir. yenilenme işlemi bu süre göz önüne alınarak yapılmalıdır. raporun maliyeti odasına göre değişmekle birlikte yaklaşık 1000 – 1500 tl civarındadır.

Şirket Kapasite Raporu Nedir?​

Kapasite raporu; üretim yapan tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarının üretim gücünü gösteren ve onay tarihinden itibaren 2 yıl geçerli olan bir belgedir.
Kapasite raporu hangi odadan alınır?
Kapasite Raporu düzenlenebilmesi için, 5174 sayılı kanunun 9 uncu maddesine göre bulunduğu yerdeki odaya kaydolmak zorunda olan şube ve fabrikaların, kapasite raporları, bulunduğu yerdeki oda tarafından düzenlenmesi, gerekmektedir.

Kapasite raporu nasıl arttırılır?​

Kapasite Raporunun Yenilemesi Nasıl Yapılır? Kapasite Raporu Yenileme işlemlerinde ilk başvuruda olduğu gibi evraklar güncel halleriyle yeniden düzenlenerek bağlı bulunduğunuz odaya Başvuru formu ile müracaat edilir. Kapasite Raporu Ücretleri odanın belirlediği hesap numaralarına ve veya vezneden yatırılır.

Kapasite Raporu için neler gerekli?​

Kapasite raporu nasıl düzenlenir?
Kapasite raporu başvurusunda bulunabilmek için, firma üretim yeri veya merkez adresinden en az birinin bağlı olduğu odanın sınırları içinde bulunması ve ilgili odaya üye olunması gerekmektedir. Kapasite Raporu İstek Formu, Odalardan ücretsiz temin edilebilmektedir.

Kapasite raporlarının geçerlilik süresi kaç yıldır?​

Kapasite raporlarının geçerlilik süresi en fazla iki yıldır. Birlikçe belirlenen sektörler için düzenlenen kapasite raporlarında geçerlilik süresi ise bir yıl alınır.

Kapasite raporu nasıl yenilenir?​

Kapasite Raporu Yenileme işlemlerinde ilk başvuruda olduğu gibi evraklar güncel halleriyle yeniden düzenlenerek bağlı bulunduğunuz odaya Başvuru formu ile müracaat edilir. Kapasite Raporu Ücretleri odanın belirlediği hesap numaralarına ve veya vezneden yatırılır.

Sigortalı işçileriyle üretim yapan, Adresi tescil edilmiş bir işyeri olan, Gerekli makine ve tesisatı bulunan sanayiciler Kapasite Raporu tanzimi için başvurabilirler.
Ön Kapasite Raporu nasıl alınır?
Ön kapasite raporu düzenlenebilmesi için, ithal yolu ile temin edilecek makine ve teçhizatın gayri kabili rücu (geri dönüşü olmayan) akreditifin açıldığının belgelendirilmesi, yurt içinden temin edilmiş olan makine ve teçhizatın işyerinde mevcut ve montajına başlanmış olması gerekir.

Kapasite raporu nereye bildirmeme cezası?​

Önemli Not: Kapasite Raporu bulunmayan işletmeler sanayi sicil belgesi alamazlar. Sanayi sicil belgesi çıkarılırken işlenmesi istenen veriler bire bir kapasite raporunda yazan ile aynı olmalıdır. Aksi takdirde doğru olmayan beyanda bulunmanın cezası 1232 TL’dir.

Kapasite Raporu yenileme ücreti ne kadar?​

Kapasite Raporu Ücreti: Firmada çalışan personel sayısı 10 ve daha az ise 350,00 TL, firmada çalışan sayısı 11 veya daha fazla ise 700,00 TL ücret almaktadır.
Sanayi sicil belgesi yenileme nasıl yapılır?
Sanayi Sicil Belgesi vizesi, belge veriliş tarihi itibariyle 2 yılda bir üretim yerinin bulunduğu İlin Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce yapılır. Vize için, bir dilekçe ekinde Sanayi Sicil Belgesi aslı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne müracaat edilir.

Kapasite raporu alan firma sanayi sicil belgesi almak zorunda mıdır?​

Ilk defa kapasite raporu nasıl alınır?​

 
Geri
Üst