AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kapasite raporu kimler alabilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kapasite raporu kimler alabilir?​

Sigortalı işçileriyle üretim yapan, Adresi tescil edilmiş bir işyeri olan, Gerekli makine ve tesisatı bulunan sanayiciler Kapasite Raporu tanzimi için başvurabilirler.

Kapasite raporu ücreti ne kadar?​

Kapasite Raporu Ücreti: Firmada çalışan personel sayısı 10 ve daha az ise 350,00 TL, firmada çalışan sayısı 11 veya daha fazla ise 700,00 TL ücret almaktadır.
Kapasite raporu neye göre verilir?
Kapasite raporu belgesi, bir kuruluşun mevcut makine parkı ve iş gücü ile sermaye ve istihdam bilgilerini, irtibat bilgileri, kullandıkları hammaddeleri ve bir yıllık zaman dilimi içerisinde ne kadar birimlik üretim yapabileceğini gösteren bir belgedir.
Kapasite raporu nedir ne işe yarar?
Sanayi odalarına kaydolarak sanayi kuruluşu niteliği kazanan özel veya tüzel kişiliklerin irtibat bilgilerini, üretim konularını ve yıllık üretim kapasitelerini, teknolojilerini, makine parkını, kullandıkları hammaddeleri, sermaye ve istihdam bilgilerini ve benzeri konuları içeren, kuruluşun kimlik kartı niteliğindeki …

Kapasite raporu ne kadar sürede çıkar?​

hazırlanma süresi başvurduktan sonra bir aya kadar uzayabilmektedir. yenilenme işlemi bu süre göz önüne alınarak yapılmalıdır. raporun maliyeti odasına göre değişmekle birlikte yaklaşık 1000 – 1500 tl civarındadır.

Kapasite raporu kim düzenler?​

ODALARIN KAPASİTE RAPORU TANZİM YETKİSİ Odaların çalışma alanları içinde bulunan bütün sınai firmalarda kapasitelerini tesbit ettirmekle yükümlüdürler. Ticaret ve Sanayi Odalarının ayrı ayrı kurulu bulunduğu yerlerde firma Sanayi Odasına kayıtlı ise kapasite raporlan Sanayi Odalarınca düzenlenir.
Kapasite raporu almak ne kadar sürer?
Kapasite raporunu hangi kurum verir?
TOBB-Sanayi Bilgi Sistemi.

Kapasite raporu geçerlilik süresi ne kadar?​

Kapasite raporlarının geçerlilik süresi en fazla iki yıldır. Birlikçe belirlenen sektörler için düzenlenen kapasite raporlarında geçerlilik süresi ise bir yıl alınır.

Sanayi sicil belgesi ne kadar sürede çıkar?​

İşletme sahibi, internet üzerinden başvurusunu tamamlar ve bakanlıktan onay bekler. Bakanlık uygunluğu sağlanmış işletmeler kısa bir süre içinde Sanayi Sicil Belgelerini alır.
Yeni kapasite raporu nasıl alınır?
Kapasite Raporu Başvuru Süreci Kapasite raporu başvurusunda bulunabilmek için, firma üretim yeri veya merkez adresinden en az birinin bağlı olduğu odanın sınırları içinde bulunması ve ilgili odaya üye olunması gerekmektedir. Kapasite Raporu İstek Formu, Odalardan ücretsiz temin edilebilmektedir.
Ticaret Odası kapasite raporu nasıl alınır?
Kapasite raporu başvurusunda bulunabilmek için, firma üretim yeri veya merkez adresinden en az birinin bağlı olduğu odanın sınırları içinde bulunması ve ilgili odaya üye olunması gerekmektedir. Kapasite Raporu İstek Formu, Odalardan ücretsiz temin edilebilmektedir.

Kapasite Raporu yenileme ne kadar sürer?​

Kapasite raporları düzenlendiği tarihten itibaren, firma tarafından değişiklik talebinde bulunulmaması veya Odalarca değişiklik tespit edilmemesi halinde iki yıl geçerlidir. Bu iki yıl sonunda Kapasite Raporunun tekrardan yenilenmesi gerekecektir.
 
Geri
Üst