AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kapasite kavrami ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kapasite kavramı ne demek?​

Bir başka tanımla kapasite, işletmenin mal ve hizmet üretebilme yeteneğidir. Ya da, herhangi bir üretim sisteminin gerçekleştirebileceği üretim seviyesidir. Daha genel bir tanımla kapasite, bir makine veya tesisin normal çalışma düzeninde kullanılması sonucu elde edilebilecek en yüksek üretim miktarıdır.
Kapasite hesabı nasıl yapılır?
Tek vardiya çalışıyorum, vardiyada yemek ve çay saatleri hariç çalışma sürem 9 saat, ayda 22 gün çalışıyorum. Dolayısı ile 22×9=198 saatlik çalışma sürem var. Saatte 22 adet üretebildiğime göre benim üretim kapasitem aylık = 22*198 = 4356 adettir.
Kapasite planlaması ne demek?
Kapasite planlaması işletmelerin belli bir zaman diliminde kullanacakları kapasitelerini tespit etmesinde kullanılır. Bu planın yanlış yapılması işletmelere atıl veya eksik kapasite sorunuyla karşı karşıya bırakacaktır. Bu durumda da işletmenin verimliliği, dolayısıyla da karlılığı istenilen seviyeye ulaşamayacaktır.

Teknik kapasite ne demek?​

Teknik ve ekonomik kapasite kavramlarını ilk defa ele alan KALVERAM, teknik kapasite olarak işletmenin maksimum üretim gücünü anlamakta, ekonomik kapasite kavramıyla da birim ürün maliyetinin minimum kılındığı üretim seviyesini ifade etmektedir.
Kapasite kullanım oranı nasıl hesaplanır?
Kapasite Kullanım Oranı (KKO) nasıl hesaplanır? İmalat sanayi kapasite kullanım oranı ya da kapasite kullanım oranı (KKO)= (Fiili Kapasite/Normal Kapasite) X 100 formülü ile hesaplanır.
Kapasite raporu nasıl oluşturulur?
Kapasite Raporu Başvuru Süreci Kapasite raporu başvurusunda bulunabilmek için, firma üretim yeri veya merkez adresinden en az birinin bağlı olduğu odanın sınırları içinde bulunması ve ilgili odaya üye olunması gerekmektedir. Kapasite Raporu İstek Formu, Odalardan ücretsiz temin edilebilmektedir.

Kapasite yönetimi ne demek?​

Kapasite yönetiminin amacı, bilgi teknolojisi kaynaklarının gelecekteki iş gereksinimlerini maliyet etkin bir şekilde karşılamak için yeterli olmasını sağlamaktır.
Kaba kapasite planlaması nedir?
Kaba kapasite planlama herhangi bir vade için oluşturulmuş dinamik bir senaryo üzerinde eldeki makine, kalıp vb. kısıtlı kaynakların yeterliliğini belirlemek için kullanılan bir modüldür.
Tam kapasite nedir mikro iktisat?
Kısa ve uzun dönem marjinal maliyet eğrilerinin kesiştiği noktaya karşı gelen output düzeyinde kısa ve uzun dönem toplam maliyet eğrileri teğettir. Dolayısıyla bu yaklaşım çerçevesinde tam kapasite, kısa ve uzun dönem toplam maliyet eğrilerinin teğet olduğu output düzeyi olarak tanımlanmaktadır.

Geri