Kapali tebligat ne anlama gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.115
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kapalı tebligat ne anlama gelir?​

Kapalı tebligatta tebliğ yapılacak kişi ya da kuruma duruşma günü ve saati, keşif günü ve saati, ihtar, şerh, karar, bilirkişi raporu veya iddianame gibi evrakların tebliği yapılmaktadır. Bu tebligat türü cepli tebligat olarak da bilinmektedir.
Tebligatta ne yazar?
Tebligatın üzerinde, O tebligatın nereden-kime ve neden gönderildiği yazarken,tebligatın içinde ise; tarafların ve varsa kanuni temsilci ve vekillerinin ad ve soyadları ile ikametgah veya Mesken iş adreslerini, anlaşılacak derecede kısaca tebligatın konusunu, davet edilen şahsın hangi gün ve saatte hazır bulunması …
Kapalı tebligat kaç günde gelir?
3. Tebligat kaç günde alıcısına ulaşır? PTT işyerlerinde ek hizmet talep edilmeden kabul edilen tebliğ evrakının muhatabına tebliğ edilmesi aynı il dağıtım sahası içerisinde ise en geç 5 iş günü, farklı il dağıtım alanında ise en geç 7 iş günü içerisinde yerine getirilir.

Kapalı tebliğ mazbatası ne demek?​

gerekli bölmelere şerh düşer. Tebligat evrakına bu şekilde memur ve taraflarca imza alınması ile tebligat evrakının, tebligat tutanağı haline dönüşmesini sağlar. PTT tarafından işlem yapılan tebligatlara tebligat mazbatası denir.
Tebligat nedir nasıl yazılır?
Tebliğ etmek kelimesinden yola çıkarak, ‘ulaştırma, iletme’ anlamlarına gelir. Örneğin; eğer tebligat adliyeden geldi ise, yanınızda tebligatınızla gittiğinizde, ilgili olduğunuz dosya bulunur ve gerekli işlemler rahatlıkla yapılır ancak, tebligatlar belirli bir süre için geçerlidir.
Muhtar tebligatı ne kadar süre saklar?
Tebliğ evrakının saklanması ve ihbarnamenin kapıda kalma süresi MADDE 33 – (1) 29 uncu maddenin ikinci fıkrası ve 31 inci madde gereğince kendisine tebliğ evrakı teslim edilen kişiler, tebliğ evrakını üç ay saklamakla yükümlüdürler.
Tebligat Kanunu’nun 21/2. maddesine göre: “Gösterilen adres muhatabın adres kayıt sistemindeki adresi olup, muhatap o adreste hiç oturmamış veya o adresten sürekli olarak ayrılmış olsa dahi, tebliğ memuru tebliğ olunacak evrakı, o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veyahut zabıta amir veya memurlarına …
 
Geri
Üst