AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kapali sistem somine nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.398
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kapalı sistem şömine nedir?​

Soba şömine olarak da tanımlanır. Geleneksel sobanın tüm yanma özelliklerini taşır. Farkı; şömine gibi dizayn edilebilmesi, yanma haznesinin ve camının sobadan büyük olmasıdır.

Açık şömine nedir?​

Açık Hazne Şömine Nedir? Ateş tuğlasından yapılan haznelere açık hazne denir. Bu türdeki hazneler görsel ve dekoratif açıdan daha iyi olmasından dolayı daha çok tercih edilmektedir. Yani seçiminizi bu üründen yana yapmanız mekana farklı bir hava katmanızı sağlayacaktır.

Hürsan şömine kimin?​

Hürsan şömine kimin?
HÜRSAN A.Ş. 1975 yılında, Makine Mühendisi ALİ ARAPTARLI tarafından kuruldu. 1970’li yıllarda yaşanan yakıt sıkıntısının etkisiyle, katı yakıtla çalışan alternatif ve estetik bir ısıtma cihazı üretmek amacıyla yola çıkan Hürsan, Türkiye’de endüstriyel anlamda şömine imalatını gerçekleştiren ilk firmadır.

Şömine soba nedir?​

Şömine soba nedir?
Şömine görünümlü soba paslanmaz çelik boruların yardımıyla klasik bacalara bağlanmaktadır. Tasarruflu ve kolay yanma özelliği sayesinde kuzine soba olarak da adlandırılmaktadır. Şömine görünümlü soba ayrıca yiyeceklerin ısıtılması ve pişirilmesi içinde kullanılmaktadır.

Şömine kazanı ne işe yarar?​

Kapalı hazneler yakıttan elde edilen ısıyı haznenin içerisinde sıkıştırarak, çıkan zehirli gazları defalarca yakar ve bulunduğunuz ortamda maksimum seviyede ısı elde etmeniz sağlanır: Bu etkenlere bağlı olarak daha az yakıtla daha fazla ısı elde etmiş olursunuz.

Açık şömine bacası nasıl olmalı?​

ŞÖMİNE BACASI NASIL OLMALI?
- Şömine bacası, yapı türü ne olursa olsun müstakil olmalıdır.
- Baca ölçüleri seçilen şömineye göre değişir; ama baca 30x30cm iç ölçülerinde yapılırsa her tıp ve büyüklükte şömine bağlanabilir.
- Baca içi yuvarlak veya kare olabilir.
- Baca ölçüsü, bacanın en dar yerinin iç ölçüdür.

Elektrikli şömine çok yakar mı?​

Elektrikli şömine çok yakar mı?
Elektrikli şömineler ısı vermesinin yanında ateş görünümü veren ışıklandırma sistemi de içerir. Sadece bu ışıklandırma sisteminin kullanımı durumunda elektrik tüketimi az olmaktadır.
 
Kapalı sistem şömine, hava sirkülasyonunu kontrol edilen bir odada yanma işleminin gerçekleştiği modern bir ısıtma çözümüdür. Bu tür şömineler genellikle kendine özgü bir yanma odası veya haznesi bulunur ve dumanın dışarıya atılması için bir baca sistemine sahiptir. Geleneksel sobalara benzer şekilde odanın ısınmasını sağlarlar, ancak daha verimli ve temiz bir yakma sürecine sahiptirler.

Açık şömine ise genellikle ateş tuğlalarından yapılan açık bir haznede odun veya kömürün doğrudan yanması sonucu ısı üreten bir yapıdır. Estetik olarak oldukça hoş görünümleri bulunmakla birlikte, kapalı sistem şöminelere göre daha az verimlidirler ve daha çok görsel amaçlı tercih edilirler.

Hürsan şömine ise Türkiye'de endüstriyel anlamda şömine imalatını gerçekleştiren ilk firmalardan biridir. 1975 yılında Makine Mühendisi Ali Araptarlı tarafından kurulan Hürsan A.Ş., yakıt sıkıntısı döneminde alternatif ve estetik ısıtma cihazları üretmek amacıyla yola çıkmıştır.

Şömine soba, genellikle paslanmaz çelik borular aracılığıyla klasik bacalara bağlanan ve şömine görünümüyle dekoratif bir şekilde tasarlanmış sobalardır. Isıtma amacının yanı sıra yiyeceklerin ısıtılması ve pişirilmesi için de kullanılabilirler.

Şömine kazanı ise kapalı sistemde kullanılan bir tür kazandır. Bu kazanlar, yakıttan elde edilen ısıyı sıkıştırarak daha fazla ısı elde edilmesini sağlar ve aynı zamanda zehirli gazların temizlenerek daha temiz bir ortamın oluşmasına yardımcı olur.

Açık şömine bacası, şöminenin verimli ve güvenli bir şekilde çalışabilmesi için önemlidir. Bacanın müstakil olması gerektiği, ölçülerinin seçilen şömineye göre ayarlanması gerektiği ve iç yapısının yuvarlak veya kare olabileceği gibi detaylara dikkat edilmelidir.

Elektrikli şömineler ise ısıtma amacının yanı sıra dekoratif bir amaç taşıyabilir. Işıklandırma sistemleri ile ateş görünümü sağlarlar ve sadece bu özelliği kullanıldığında elektrik tüketimleri düşük olabilir. Bu nedenle, elektrikli şöminelerin ısıtma maliyeti üzerinde etkili olabilecek faktörlerden biri de kullanım şeklidir.
 
Geri
Üst