AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kapalı Pide (Pamuk Gibi)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kapalı Pide (Pamuk Gibi) Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya
Alabildiği kadar un
İç malzemeleri
Beyaz peynir
1 tutam maydanoz
Kaşar peyniri
Tereyağı

Kapalı Pide (Pamuk Gibi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yoğurma kabınızın içine su, maya ve şekeri ekleyip güzelce karıştırınız.
Sonra tuzu ve ununu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
1 saat mayalandırınız. Mayalanan hamuru 12 bezeye bölünüz.
Uzunlamasına açıp içine peynir koyup kenarlarına küçük kesimler halinde tereyağı koyunuz ve iki tarafı üst üste gelecek halde kapatınız.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak 4 der tane koyunuz.
Tekrar tepsi mayası yapıp evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü kızarıncaya pişiriniz. Afiyet olsun.
Kapalı Pide (Pamuk Gibi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst