AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kapalı Pide (Bafra Pidesi) (Kıymalı/Ispanaklı)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kapalı Pide (Bafra Pidesi) (Kıymalı/Ispanaklı) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Kıymalı iç harcı için;
300 gram kıyma
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
Tuz, pulbiber
Ispanaklı iç harcı için;
300 gram ıspanak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
Tuz, pulbiber
Üzerine;
1 yemek kaşığı tereyağı

Kapalı Pide (Bafra Pidesi) (Kıymalı/Ispanaklı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için derin bir kaba un konulup ortası açılarak tuz, maya ve ılık su konulup yeterlice yoğrulur.
Hamurun üzeri kapatılarak yarım saat mayalanması için bekletilir.
Kıymalı harç için, tavaya kıyma konulup suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Üzerine zeytinyağı konulup küp küp doğranmış soğan eklenerek kavurmaya devam edilir.
Daha sonra tuz ve pulbiber eklenerek pişirilir.
Ispanaklı harç için, tavaya zeytinyağı konulup üzerine küp küp doğranan soğan eklenerek kavrulur.
Sonra yıkanıp doğranmış ıspanak konulup kavurmaya devam edilir.
Daha sonra tuz ve pulbiber eklenerek pişirilir.
Mayalanan hamur bezelere ayrılır.
Her beze, unlanan tezgahta ince ve uzun halde merdane yardımı ile açılır.
Açılan hamurun üzerine iç harç konulup, kenarları ortada birleştirilerek hiç açık kalmayacak halde kapatılır.
Tüm bezeler birebir halde hazırlanıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkarılan böreklerin üzerine çabucak tereyağı sürülür.
Hazır olan pideler, dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun.

Kapalı Pide (Bafra Pidesi) (Kıymalı/Ispanaklı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst