Kapalı Ispanaklı Pide

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kapalı Ispanaklı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Yarım paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ̆
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğine un
İç harcı için;
1 kilo ıspanak
2 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Tuz

Kapalı Ispanaklı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz ,yaklaşık yarım saat hamurumuzu mayalandırıyoruz .
Mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.
İç harcımız için soğanları yağımızda kavuruyoruz ,doğradığımız ıspanakları ekleyip sulanmadan ocaktan alıyoruz .
Bezemizi ince uzun açıp içine harcımızı koyup kapatıyoruz.
Ters çevirip tepsiye yerleştiriyoruz.
Üzerine bir fırça yardımı ile su sürüyoruz.
Dilerseniz susam ve çörek otu serpebilirsiniz .
Önceden ısıttığımız ( 250 derece) fırında pişiriyoruz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

Kapalı Ispanaklı Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst