AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kapak yazisi nasil olmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
140.228
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kapak yazısı nasıl olmalı?​

Kapak yazısı uzun olmamalı, en fazla 1 sayfa uzunluğunda olmalıdır. Başvurduğunuz pozisyonun size ne kazandıracağından çok sizin o pozisyonla şirkete katabileceğiniz değerlerden bahsedilmelidir. Kapak yazısında paragraf kullanılmalı ve bu paragrafların kısa ve net olmasına, çelişki içermemesine dikkat edilmelidir.

CV kapağı nasıl hazırlanır?​

Kapak yazısında kendinden bahsetmelisin ancak CV’nin birebir tekrarı olmamalıdır….Kapak Yazısı
- Paragraf: Hangi pozisyona başvuruyorsun? Pozisyonu nereden duydun?
- Paragraf: Geçmiş deneyimlerin ve becerilerin neler? Neden bu pozisyona uygunsun?
- Paragraf: Neden o kurum için çalışmak istersin? Teşekkür ve kapanış.

CV mektubu nasıl yazılır?​

CV mektubu nasıl yazılır?
Özgeçmiş
- Özgeçmişin en fazla 2 sayfa olmalı.
- Uzun cümleler kullanmaktan kaçınmalısın. (
- Birinci ya da üçüncü tekil kişi ağzıyla yazmalısın.
- Genellikle “Times New Roman” veya “Arial” gibi kolay okunabilen karakterler kullanmalı, 11 ya da 12 punto ile yazmalısın.
- Kelime ve cümlelerin altını çizmemelisin. (

Ön yazı nedir örnek?​

Ön yazı iş başvurularında CV veya başvuru formu ile birlikte işverene, işyerine sunulan özgün ve kişiliğinizi yansıtan kısa tanıtım yazısıdır. İş başvurusu yaparken özgeçmişin yanına ön yazı eklenmesi önerilmektedir. Özgeçmiş genel olarak tüm iş ilanlarına başvuru yapmak üzere hazırlanır.

Ön yazı adı nasıl olur?​

Eğer ön yazıyı mail ile gönderecekseniz maile mutlaka hitap ederek başlamak gerekiyor. İş görüşmesine gideceğiniz insan kaynakları uzmanının adını biliyorsanız, “Sayın ” ile cümleye başlayın. İsmini bilmiyorsanız “Sayın Yetkili” şeklinde yazmanız yeterli olacak. Yazı karakterini seçerken aşırıya kaçmamak gerekiyor.

Özgeçmiş kapak yazısı nasıl yazılır?​

Özgeçmiş kapak yazısı nasıl yazılır?
Kapak yazısında kendinden bahsetmelisin ancak CV’nin birebir tekrarı olmamalıdır….Kapak Yazısı
- Paragraf: Hangi pozisyona başvuruyorsun? Pozisyonu nereden duydun?
- Paragraf: Geçmiş deneyimlerin ve becerilerin neler? Neden bu pozisyona uygunsun?
- Paragraf: Neden o kurum için çalışmak istersin? Teşekkür ve kapanış.
Özgeçmiş kapak yazısı nedir?​
Kapak yazısı CV bilgilerimizin dışında hangi pozisyona neden başvurduğumuzu ve pozisyona yönelik kişilik bilgilerimizi içeren kısa bir yazıdır. Bir şirkete özgeçmişinizi göndereceğiniz zaman kapak yazısı eklemeye özen gösterin.Çünkü bir çok HR danışmanı buna önem vermektedir.
CV niyet mektubu nasıl yazılır?​
Niyet Mektubu( Motivasyon Mektubu), Akademik Başvurular, Staj Başvuruları ve İş Başvurularında kullanılır….İş hakkındaki görüşlerini ve o sektördeki deneyimlerini CV içerisine yazmalısın.
- Özgeçmişin en fazla 2 sayfa olmalı.
- Uzun cümleler kullanmaktan kaçınmalısın. (
- Birinci ya da üçüncü tekil kişi ağzıyla yazmalısın.
 
Kapak yazısı, bir iş başvurusu yaparken önemli olan unsurlardan biridir. Kapak yazısının dikkat çekici ve etkili olması, pozisyonu ve şirketi doğru şekilde hedef alması gerekmektedir.

Kapak yazısının kısa ve öz olması önemlidir, genellikle en fazla 1 sayfa uzunluğunda olması tavsiye edilir. Kapak yazısında sadece başvurulan pozisyonun size neler katabileceğinden ziyade, sizin o pozisyona şirkete ne gibi değerler katabileceğinizden bahsetmek önemlidir.

Kapak yazısının genel yapısı şu şekilde olmalıdır:
- İlk paragrafta hangi pozisyona başvurduğunuzu ve pozisyon hakkında nereden bilgi edindiğinizi belirtmelisiniz.
- İkinci paragrafta geçmiş deneyimleriniz ve sahip olduğunuz yeteneklerden bahsederek neden o pozisyona uygun olduğunuzu vurgulamalısınız.
- Üçüncü paragrafta ise neden o kurumda çalışmak istediğinizi açıklamalı ve teşekkür ederek kapanış yapmalısınız.

Özgeçmişinize eklenecek kapak yazısı, sizi ve başvurduğunuz pozisyonu en iyi şekilde anlatmalıdır. Kendinizi öne çıkaracak, motive edici ve samimi bir dil kullanmalısınız. Kapak yazısının amacı, sizi diğer adaylardan farklı kılacak özelliklerinizi vurgulamak ve işverenin ilgisini çekmektir.

CV niyet mektubu ya da motivasyon mektubu ise genellikle akademik başvurular, staj başvuruları ve iş başvurularında kullanılan bir belgedir. Bu mektupta özgeçmişinizde yer almayan, iş hakkındaki görüşleriniz ve o sektördeki deneyimleriniz gibi detaylara yer verilmelidir. Bu mektubu yazarken de özgeçmiş gibi en fazla 2 sayfa olmasına özen göstermeli, uzun cümlelerden kaçınmalı ve birinci ya da üçüncü tekil kişi ağzıyla yazmalısınız. Bu belgenin içeriği, motivasyonunuzu yansıtacak ve işverenin sizi daha iyi tanımasını sağlayacak şekilde olmalıdır.
 
Geri
Üst