- Konu Yazar
- #1
Kanuni Sultan Süleyman ölümü neden gizlendi?
Dolaşamıyor ve ayağa kalkamıyordu. Askerlerin duymaması için ise yüce padişahın ölümü ilginç ve bilinçli bir şekilde saklandı. Padişah artık komada ve ölmek üzere… Dolaşamıyor, ayağa kalkamıyor ama hastalığı askerden saklanıyor.Kanuni Sultan Süleyman hastalığı nedir?
Kanunî Sultan Süleyman ömrünün son on beş yılını tedavisi imkânsız olan nikris hastalığının pençesinde geçirmişti[12].Kanuni Sultan Süleyman ölürken ne dedi?
Kanuni Sultan Süleyman ölürken ne dedi?‘ – ‘Ben ölünce bir elimi tabutumun dışına atın. İnsanlar görsünler ki, padişah olan Kanuni bile bu dünyadan eli boş gitmiştir. ‘
Kanuni’nin ölümünü 42 gün gizlemeyi başaran sadrazam kimdir?
Böyle bir durumda padişahın ölümünün asker arasında duyulması bir aylık çabayı boşa çıkarabilirdi. Veziriazam Sokollu Mehmed Paşa, padişahın ölümünden haberdar olanlara bunun bir sır olarak saklanmasını ve gerekenlerin yapıldıktan sonra padişahın yattığı yerin altına gömülmesini emretti.Sultan Süleyman öldükten sonra neden kalbi çıkarıldı?
Sadrazam Sokullu Mehmed Paşa, Şehzade Selim gelip tahtı devralana kadar padişahın ölümünü vezirlerden bile gizledi. Kanuni’nin naaşı, İstanbul’a bozulmadan taşınabilmesi amacıyla tahnit edildi (mumyalandı). Bunun için kalbi ve iç organları çıkarıldı, misk ve amberle yıkanıp gömüldü.Kanuni Sultan Süleyman ne zaman doğdu?
Kanuni Sultan Süleyman ne zaman doğdu?6 Kasım 1494Kanûnî Sultan Süleyman / Doğum tarihi
Nikris hastalığı veya tıpta yaygın kullanılan ismiyle gut hastalığı; vücudun çeşitli dokularında ürik asit birikmesi sonucu doku hasarı ile sonuçlanan bir rahatsızlıktır. Normal durumlarda ürik asit, günlük beslenmede alınan gıdaların işlenmesiyle belirli oranda üretilir.
Gut, vücuttaki aşırı ürik asit miktarından kaynaklanır, bu da eklemlerde ve yumuşak dokularda anormal ürik asit kristallerinin (monosodyum ürat kristalleri) birikmesine ve gut hastalığına neden olur. Bir yumruya yol açan yumuşak dokudaki ürik asit toplanmasına tofüs denir.