AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kantar muayene kac yilda bir yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.544
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kantar muayene kaç yılda bir yapılır?​

a) Tartı aletlerinin periyodik muayene süresi iki yıldır. Periyodik muayene süresinin hesaplanmasında tartı aletlerinin damgalandığı yıl esas alınır ve tartı aletleri yıl içerisinde hangi tarihte damgalanmış olursa olsun damgalandığı yıl birinci yıl olarak sayılır.

Elektrik sayaçları periyodik muayenesi kaç yılda bir yapılmalıdır?​

Madde 10 – Elektrik, hava gazı, doğal gaz ve su sayaçları ayar istasyonlarının ilk ve periyodik muayeneleri Bakanlık Merkez Teşkilatı tarafından yapılır. Su sayaçları ayar istasyonları, 3 yıl; elektrik, hava gazı ve doğal gaz sayaçları ayar istasyonları ise 5 yılda bir periyodik muayeneye tabi tutulur.

3516 sayılı kanun nedir?​

3516 sayılı kanun nedir?
Madde 1 – Bu Kanunun amacı, milli ekonominin ve ticaretin gereklerine ve kamu yararına uygun olarak Türkiye hudutları içinde her türlü ölçü ve ölçü aletlerinin doğru ayarlı ve uluslararası birimler sistemine uygun olarak imalini ve kullanılmasını sağlamaktır.

Kantar muayenesi nasıl yapılır?​

Kullanıma açılan kantar için nereye müracaat edilecek? Kantar muayeneden geçemezse, uygunsuzluk türüne göre il müdürlüğünün yerinde denetimi gerekmiyorsa tamir ayar işlemi gördükten sonra 15 gün içerisinde https://basvuruportal.tse.org.tr/ veya e-devlet üzerinden TSE’ye başvurulması gerekmektedir.

Kantar ölçümü nasıl yapılır?​

Kantara giriş yapan her aracın tartımı kaydedilir ve çıkış esnasında ilk tartım ile son tartım arasındaki değer hesaplanır. Araçların ruhsatlarında boş olarak tartımları yazılmaktadır.

MIH değeri nedir?​

MIH değeri nedir?
Ölçü aletine özgü eklerde başka türlü belirtilmedikçe MİH, doğru ölçüm değerinden artı ya da eksi sapma değeri olarak ifade edilir.

Elektrik sayaçları ne zaman değişir?​

Elektrik sayaçları kaç yılda bir değiştirilir? Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle elektrik, su ve gaz sayaçlarının periyodik muayenelerinin 10 yılda bir gerçekleştirilmesi zorunludur. Muayene, kontrol edilip damga ayar işlemlerinin gerçekleştirilmesinden oluşur.

Ölçü ve ayar memuru ne iş yapar?​

“Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen ölçü ayar memurları, illerde denetim ve kontrol işlerini yürütmektedir. Halkın doğru alışveriş yapmasını sağlayan ölçü ayar aletlerinin ve ayarlarının zamanında ve doğru bir şekilde yapılamamasının vebali yeterli personel atamayan idarecilerdedir.

Kantar ölçü aleti nedir?​

Kantar ölçü aleti nedir?
56,452 gram (56.5 kg) ağırlığında veya 44 okkalık bir ağırlık ölçüsü birimi. Osmanlı Devleti zamanında kullanılmış olup bugün kullanılmamaktadır.
 
Kantar muayene süreleri ve prosedürleri hakkındaki bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim. Kantar muayene süresiyle ilgili detaylar şunlardır:

- Tartı aletlerinin periyodik muayene süresi genellikle iki yıldır. Damgalandığı yıl esas alınarak, tartı aletlerinin damgalandığı yıl birinci yıl olarak kabul edilir ve iki yılda bir muayene edilmeleri gerekmektedir.
- Elektrik, hava gazı, doğal gaz ve su sayaçları ise farklı periyodik muayene sürelerine tabidir. Su sayaçları için muayene süresi 3 yıldır, elektrik, hava gazı ve doğal gaz sayaçları için ise 5 yıldır.

Kantar muayenesi için başvuruda bulunmak veya muayene olmak isterseniz, ilgili müdürlüklere veya ilgili kurumlara müracaat etmeniz gerekebilir. Eğer kantar muayeneden geçemezse ve tamir edilmesi gerekiyorsa, il müdürlüğünün yerinde denetimi gerekmeyen durumlarda, tamir ve ayar işlemleri yapıldıktan sonra ilgili kuruma başvurmanız gerekmektedir.

Verdiğiniz diğer bilgiler arasında MIH değeri ve ölçü aletleriyle ilgili detaylar da yer almaktadır. MIH değeri, ölçü aletlerindeki doğru ölçüm değerinden sapma miktarını gösterirken, ölçü aletlerinin düzenli olarak muayene edilmesi ve ayarlanması önemlidir.

Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa ya da başka konularda yardıma ihtiyacınız olduğunda lütfen bana yazmaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
 
Geri
Üst