- Konu Yazar
- #1
Kanser olan kişiye kanser olduğu nasıl söylenmeli?
Tanı kişiyi tanıyan, takip eden doktoru tarafından söylenmeli. Tetkik sonuçlarının beklendiği tanının doktoru tarafından da net olarak bilinmediği dönemde hastaya açık ve anlaşılır bilgi verilmeli. Olasılıklar anlatılmalı. Ayaküstü, aceleyle, uygun olmayan ortamda konuşulmamalı.Kanser hastası olan birine nasıl moral verilir?
Kanser hastası olan birine nasıl moral verilir?Genel Tanıtım
- Kendinizi Adamayın. Yakınlarınıza kanser teşhisi konulduysa, kendi duygularınızın farkında olmanız, tükenmişliğinizle başa çıkabilmek için faydalıdır.
- ‘Bunu Yeneceksin’ Baskısı Oluşturmayın.
- Kendinizi De Düşünün.
- Onun Kararı Önemli.
- Yükünüzü Paylaşın.
- Suçlamayın.
Hastaya kanser olduğu söylenmeli mi?
Hastaya kanser olduğu söylenmeli mi?Kanser tanısı, hastaya doktoru tarafından söylenmeli, hastanın hastalığı ile ilgili ne kadar bilgisi olduğu sorgulanmalı, eğer bireyin hasta olduğunu öğrenmeye psikolojik olarak hazır olmadığı düşünülürse süreç uzatılmalıdır.
Kanser hastaları için ne yapılır?
Kanserde yaygın olarak kullanılan tedavi yöntemleri cerrahi, radyoterapi ve kemoterapidir. Daha az sıklıkla hormon tedavileri, biyolojik tedavi yöntemleri ve hedefe yönelik tedaviler kullanılır. Bu tedavi yöntemleri tek başına veya birlikte uygulanmaktadır.Kanser hastaları sinirli olur mu?
Kanser hastaları sinirli olur mu?İnkar, öfke, pazarlık, depresyon ve kabullenme. Bu evrelerin hepsi her kanser hastasında görülmeyebilir. Bazen bir hasta sadece bir dönemi yaşayabilirken, dönemlerin yaşanma sırası da hastadan hastaya değişebilir.
Kemoterapi alan hasta sinirli olur mu?
Kemoterapi alan hasta sinirli olur mu?Her ne kadar bazı kanserlerle sinir sistemimizde sisteminde çeşitli sorunlara yol açsa da, en sık karşılaşılan kemoterapi ilaçlarının neden olduğu sinir hasarıdır. Bunların büyük bir kısmı geçicidir, fakat iyileşmesi 1 yılı dahi bulabilir: ancak bir kısmı da kalıcı olabilir ve iyileşmeyebilir.