AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kanser ilaci var mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.681
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kanser ilacı var mı?​

Kanserde yaygın olarak kullanılan tedavi yöntemleri cerrahi, radyoterapi ve kemoterapidir. Daha az sıklıkla hormon tedavileri, biyolojik tedavi yöntemleri ve hedefe yönelik tedaviler kullanılır. Bu tedavi yöntemleri tek başına veya birlikte uygulanmaktadır.

Kanser tedavisi ne kadar tutar?​

Son dakika haberi! Kanser hastalarının tedavisi ücretsiz hale getirildi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği’ne ilişkin yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle kanser tedavisi, cerrahisi ve ilaçlarına ilişkin her türlü ilave ücret ve fark ödemesi kaldırıldı.

Kişiye özel kanser tedavisi nedir?​

Kişiye özel kanser tedavisi nedir?
Kişiselleştirilmiş kanser tedavisinin odaklandığı nokta kanser biyolojisindeki kişiye özel farklılıkları belirlemektir. Bu farklılıkları moleküler seviyede ortaya koyarak, hangi tedavilerin daha etkin olabileceğini belirleyerek tedavi dizayn etmektir.

Kanser ilaçları neden bulunmuyor?​

Kanser ilaçları neden bulunmuyor?
Öte yandan, bir kişide tümör nüksettiği zaman, o kanser her seferinde yeni bir hastalık olarak ortaya çıkıyor. Aynı organda bile aynı şekilde yayılmıyor. Özetle kanser tıpkı AIDS’e yol açan HIV virüsü gibi vücutta sürekli şekil değiştiriyor. İşte bu yüzden kansere karşı tek bir mucize ilaç bulunmuyor.

Kanser hastalarından ücret alınıyor mu?​

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, bir açıklama yayınlayarak Resmi Gazete’de yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Sağlık Uygulama Tebliği’ne (SUT) ilişkin yeni düzenlemelerle kanser hastalarından artık hiçbir ücret alınmayacağını açıkladı.

Kemoterapi ücretli mi?​

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği değişti ve yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle kanser tedavisi, cerrahisi ve ilaçlarıyla ilgili her türlü ilave ücret ve fark ödemesi kaldırıldı.

Kişiye özel tedavi ne demek?​

Kişiye özel tedavi ne demek?
KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ TIP Hasta birey için öngörülen tedavi yanıtına veya hastalık riskine göre tıbbi kararların alındığı, bu strateji ile hastalığı değil, hasta bireyleri farklı gruplara ayıran bir tıbbi modeldir. En kısa tanımı ile tıbbi tedavinin her hastanın bireysel özelliklerine göre uyarlanmasıdır.

Kanser tedavisi neden bulunamıyor?​

Kanser tedavisi neden bulunamıyor?
 
Kanser tedavisindeki mevcut durum hakkında paylaşımlarınızı dikkate alarak açıklamalarda bulunayım:

Kanserin tedavisine yönelik mevcut uygulamalar arasında cerrahi, radyoterapi, kemoterapi, hormon tedavileri, biyolojik tedaviler ve hedefe yönelik tedaviler gibi çeşitli yöntemler yer almaktadır. Bu tedavi yöntemleri genellikle bir arada veya birbirini takip eden aşamalarda kullanılmaktadır. Özellikle son zamanlarda kişiye özel kanser tedavileri de geliştirilmeye başlanmıştır. Bu tedavi yaklaşımı, hastanın kanser biyolojisi üzerindeki özgün farklılıkları belirleyerek tedavi sürecini ona özgü olarak tasarlamayı amaçlar.

Kanser tedavisinin maliyeti konusunda yapılan yeni düzenlemeler, kanser hastalarının tedavi masraflarını karşılamayı kolaylaştırmıştır. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişiklikler sayesinde kanser tedavisi, cerrahisi ve ilaçlarıyla ilgili ek ücret veya fark ödemeleri kaldırılmıştır. Bu düzenlemelerle kanser hastalarından artık hiçbir ücret alınmamaktadır.

Kanser tedavisinde ilaç geliştirme konusundaki zorluklar incelendiğinde, kanserin her hastada farklı seyir göstermesi ve sürekli değişen yapısının bir etken olduğu görülmektedir. Kanser, zaman içinde farklı mutasyonlar geçirerek direnç geliştirebilir ve bu durum tedaviyi zorlaştırabilir. Bu nedenle, tek bir mucizevi kanser ilacı bulmak yerine, kişiye özel tedavi yaklaşımlarının daha fazla ön plana çıkması gerekmektedir. Bu durum, kanser tedavisinin karmaşıklığı ve kişiye özel tedavilerin daha etkin olabileceği gerçeğiyle de uyumludur.
 
Geri
Üst