AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kanser hastalari nasil kilo alir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kanser hastaları nasıl kilo alır?​

Kanser tedavisi gören bazı hastalar, yağ ve yağlı yiyeceklerin tadından hoşlanmayabilirler. Bu gibi durumlarda yağsız veya az yağlı yoğurt, peynir, yumurta ve yağsız et gibi yüksek protein düşük yağ içeren besinler tüketmelisiniz. Kalori alımını artırmak amacıyla 0 meyve sebze suları, kuru meyveler tüketebilirsiniz.

Kanser hastası ne yememeli?​

İşlenmiş et ürünleri, şarküteri ürünleri, aşırı tuz tüketimi, sigara, alkol alımı, sağlıklı pişirme yöntemlerinin dışında pişirme yöntemleri, yağ tüketiminin aşırıya kaçması, aşırı saflaştırılmış, işlem görmüş ürünlerin tüketimi, beyaz un ve bundan yapılmış unlu mamuller, şeker tüketilmemelidir.
Kanser hastalarına şeker yasak mı?​
Kanser hücreleri şekerle beslendiği için kanserli hastaların şeker tüketmemesi gerekir. Gerçekten de şeker kanser hücrelerini besler mi? HAYIR. Şekerin kanser oluşumuna direkt etki ettiği ya da var olan kanser hücrelerini beslediğine yönelik bir bilgi yoktur.

Kanser hastaları neden kilo almaz?​

Kanser hastaları neden kilo almaz?
Kanserli hastaların birçoğunda kilo kaybı mevcuttur. Malnutrisyon gelişimi en çok Pankreas, Akciğer ve Gastrointestinal sistem (yemek borusu, mide, bağırsak) kanserlerinde görülür. Kanser hastalarında gıda alımında azalma, kalori ihtiyacında artış, aşırı sitokin üretimi ve metabolik bozukluklar mevcuttur.

Tatlılar kanser hastası için tehlikeli midir?​

Tatlılar kanser hastası için tehlikeli midir?
YANLIŞ. Vücudumuzdaki tüm hücreler, kanser hücreleri dahil, enerji için şeker kullanır. Kanser hücreleri normal hücrelere göre daha fazla şeker tüketse de, hiçbir çalışma şeker yemenin kanseri daha kötü yaptığını veya şeker yememenin kanseri küçülttüğü veya yok ettiğini göstermemiştir.

Bir hastaya kanser olduğu nasıl söylenmeli?​

Tanı kişiyi tanıyan, takip eden doktoru tarafından söylenmeli. Tetkik sonuçlarının beklendiği tanının doktoru tarafından da net olarak bilinmediği dönemde hastaya açık ve anlaşılır bilgi verilmeli. Olasılıklar anlatılmalı. Ayaküstü, aceleyle, uygun olmayan ortamda konuşulmamalı.

Kanser hastaları neden sinirli olur?​

Hasta, kanser tanısını aldığına inanmak istemez veya inanmakta zorlanır. Bu nedenle kanser tanısı alan herkes önce bir şok yaşar. İnkar evresinden sonra hastalar öfke evresine girebilir.
Kanser kilo aldırır mi?​
Tedavi sırasında hastalar kilo alabilir. Kilo alımına neden olan kanser tedavileri arasında hormon tedavisi veya kemoterapi bulunur. Bazı kanser ilaçları da vücudun aşırı miktarda su tutmasını sağlar bu da kilo alımından sorumlu olabilir.
 
Kanser hastalarının kilo alımıyla ilgili detaylı bilgiler verilmiş. Kanser tedavisi gören hastaların bazıları yağ ve yağlı yiyecekleri tercih etmeyebilirler. Bu durumda yüksek protein içeren, düşük yağlı besinler tercih edilmeli ve kalori alımı artırılmalıdır. Meyve sebze suları ve kuru meyveler gibi besinler de tüketilebilir.

Kanser hastalarının beslenmesinde dikkat edilmesi gereken konular da vurgulanmış. İşlenmiş et ürünleri, aşırı tuz, sigara, alkol gibi ürünlerin tüketiminin sınırlanması, sağlıksız pişirme yöntemlerinden kaçınılması önerilmiş. Ayrıca aşırı şeker tüketiminden ve beyaz un içeren ürünlerden uzak durulması gerektiği belirtilmiş.

Şekerin kanser hücrelerini beslediğine dair çeşitli yanılgılar bulunduğu vurgulanmış. Ancak bilimsel olarak şekerin kanseri kötüleştirdiğini veya kilo kaybına neden olduğunu gösteren bir kanıt bulunmamaktadır.

Kanser hastalarının kilo almamasının sebepleri de açıklanmış. Kanserli hastaların çoğunun kilo kaybı yaşadığı belirtilmiş ve bu durumun nedenleri arasında yetersiz beslenme, metabolik bozukluklar ve aşırı sitokin üretimi gösterilmiştir.

Son olarak, kanser hastalarına nasıl tatlılar tüketmeleri gerektiği veya bunun kanser üzerindeki etkileri hakkında bilgiler verilmemiş, sadece şekerin kanser hücrelerini etkileyip etkilemediği üzerinde durulmuş. Bu konuda daha detaylı bilgi vermek mümkün olabilir.
 
Geri
Üst