AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kanit turleri nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kanıt türleri nedir?​

En önemli kanıt çeşitleri, kişisel deneyim, yayımlanmamış rapor, yayımlanmış rapor, görgü tanıklığı, ünlü tanıklığı, deney, istatistik, anket, resmi gözlem ve araştırma incelemesidir.

Destekleyici kanit nedir?​

Destekleyici kanıt. bir bölümü işletmenin içinden elde edilirken önemlice bir bölümü işletmenin dışından elde edilir. Destekleyici kanıtlara örnek olarak ; çek, fatura, sözleşme, gen.kur., işletme içindeki veya dışındaki kişi ve kurumların yazılı bildirimleri ve doğrulamalar verilebilir.
Fiziki kanıtlar nelerdir?
Aynı mantıkla, bir garsonun müşterisine karşı memnun edici tavırları da kişilere özel olmalıdır. Burada fark edilecek durum, eğer bu ilgili Fiziksel Kanıtların kişiye özel olduğu hissettirilmezse ilgili tüketicilerin o hizmetlerden aslında gerçekten memnun kalmayacağıdır.

Ussallık tekniği nedir?
Ussallık testleri, faaliyet bilgilerinin bağımsız değişkenler olarak kullanılarak hesaplanan tahmini tutarlara dayalı karşılaştırmaları içerir. Ussallık testleri trend ve rasyo analizinden farklı olarak tek döneme dayanan bir modeldir.

Denetleyici kanıtlar nelerdir?​

Denetim kanıtı, denetlenen bilgilerin önceden saptanmış ölçütlere uygunluk derecesini belirlemek amacıyla denetçi tarafından kullanılan her türlü bilgi, belge ve kayıtlardır.

Doğrulama tekniği nedir?​

Doğrulama tekniği, işletme dışındaki bağımsız kaynaklardan işletme ile ilgili konularda bilgi alma yöntemidir. Denetçi işletmede karşılaştığı bir durumu, bu durumla ilgisi olan üçüncü kişilere sorup doğrulanmasını sağlar.
Denetim kanıtları ne tür belgedir?
Denetim kanıtı, “işletmeye ait bilgilerin önceden saptanmış olan ölçütlere uygunluk derecesini belirlemek amacı ile denetçi tarafından kullanılan, denetçinin işletme hakkındaki görüşünü şekillendiren her türlü bilgi, belge ve kayıtlardır” olarak tanımlanabilir.
Belgelerden elde edilen kanıt nedir?
3) Belgeye Dayalı Kanıtlar: Denetim kanıtlarının en yaygın şeklidir. Anlaşmalar, sözleşmeler, raporlar, faturalar, tutanaklar, mektuplar gibi çok çeşitli formlarda olabilir. Ayrıca uygun yöntem ve araçlarla bilgisayar kayıtlarından da elde edilmesi mümkündür.

Denetimde Analitik prosedürler nelerdir?​

Analitik inceleme prosedürleri, işletme içinden ve dışından alınan verilerle işletmenin iddiası olan finansal tablolardaki verilerin karşılaştırılması ve varsa sapmaların bulunmasına yönelik bir denetim tekniği olduğundan, bağımsız denetçinin yapmış olduğu denetim çalışmalarına yön vermektedir (Bozkurt, 2010, s. 151- …

Analitik prosedürler ne demek?​

BDS’lerin amaçlarına uygun olarak, “analitik prosedürler” terimi, finansal ve finansal olmayan veriler arasındaki anlamlı ilişkilerin analiz edilmesi yoluyla, finansal bilgilerin değerlendirilmesini ifade eder.
Denetçinin kanıt toplamadaki amacı nedir?
Denetçilerin denetim kanıtı toplamadaki temel amaçları şunlardır: a) Müşteri ile ilgili bilgi toplamak ve riskleri belirlemek, b) Müşterinin iç kontrol sisteminin etkinliğini test etmek, c) Yönetimin finansal tablolarındaki bilgiler ile ilgili iddialarının doğruluğunu araştırmaktır.
Olumlu doğrulama nedir?
OLUMLU DOĞRULAMA : Doğrulama mektubuna işletmenin kayıtlarında gözüken bilgi yazılır ve ilgili kaynaktan, bildirilen bilginin doğru veya yanlış olduğuna bakılmaksızın yanıt vermesi istenir.

Olumlu teyit nedir?​

a) Olumlu Teyit (Doğrulama): Karşı taraftan, bildirilen bilginin doğru ya da yanlış olduğuna bakılmaksızın cevap vermesi istenir. b) Olumsuz Teyit (Doğrulama): Doğrulama mektubuna karşı tarafla ilgili olarak işletme kayıtlarında gözüken bilgi yazılır ve bu bilgi yanlışsa yanıt istenir.

Denetim standartları nelerdir?​

Denetim Standartları, denetçiye mesleki sorumluluğunu yerine getirmesinde yardımcı olan, ona denetim faaliyetlerinde ışık tutan genel ilkelerdir. Yapılan denetim çalışmalarının uygun ve geçerli kabul edilebilmesi için denetçinin bu ilkelerden hiçbir şekilde ayrılmaması gerekir.
Bağımsız denetimde denetim kanıtları nelerdir?
Kanıt toplama teknikleri denetim teknikleri nelerdir?
Denetçi, denetim prosedürlerini uygularken aşağıda sayılan tekniklerden bir ya da bir kaçını kullanarak denetim kanıtı toplar.

Analitik prosedür ne demek?​

 
Geri
Üst