AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kanguru Yenidogan aparati kac ay kullanilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.779
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kanguru Yenidoğan aparatı kaç ay kullanılır?​

bebeklerde kanguru kullanımı İsmini, yavrusunu karnındaki cebinde taşıyan kangurudan alan bu bebek ürünü yeni doğan ve daha büyük bebeklerde kullanılsa da uzmanlar kanguru kullanımı için en az 2 aylık süreyi uygun buluyor. Doğumdan en az 2 aydan sonra 18 kiloya ya da 4 yaşına kadar bebek kangurusunda taşınabilirler.

Bebek taşıma Sali kaç aylıkken kullanılır?​

Bebek taşıma Sali kaç aylıkken kullanılır?
Bebek Taşıma Şalı Modelleri Bebeğinizi sırtta, bel veya göğüs hizasında taşımanız için kullanabileceğiniz bu modeller Wrap sling olarak adlandırılır. Esnek yapısı ile bebeğinizi sarıp sarmalayan Wrap modeller yeni doğandan 2 yaşına kadar her dönemde bebeklerinizi taşımanız için idealdir.

Kanguru bebek kaç aylıkken kullanılır?​

Doğumdan itibaren kullanabileceğiniz bir taşıma pozisyonudur. Bebeğin taşıyıcının kucağında, ön tarafta ve yüzü taşıyıcıya dönük şekilde konumlandırıldığı şekildedir. Genellikle 0-4 ay aralığında tercih edilir.

5 Aylık bebek kucakta nasıl tutulur?​

5 Aylık bebek kucakta nasıl tutulur?
İşte bunu yapma şekli:
- Bebeğinin başının ve boynunun altına bir elini koy ve bebeğin başını tutmak için kullanmakta olduğun elin ön kolunun iç kısmına bebeğin sırtını daya.
- Bebeğinin bacaklarının senin vücudunun yan tarafından kıvrılıp arkana uzanmasını sağla.
- Bebeği göğsüne veya beline doğru yaklaştır.
Ev tipi ana kucagi ne zaman kullanılır?​
Farklı işlevi olanlar hariç ev tipi bir ana kucağını doğumdan itibaren bebeğin kendi kendine oturmaya başlayana kadar kullanabilirsin. Bu aylardan başlayarak bebeğin emeklemeye, sonra sıralamaya ve yürümeye başlacak. Yani keşfetmek için başka becerileri gelişecek.

5 aylık bebek nasıl tutulur?​

5 aylık bebek nasıl tutulur?
Bebeği göğsüne yaklaştır, böylece başını göğsüne yaslayabilsin. Bebekler kalp atışlarını dinleyerek içgüdüsel olarak rahatlar. Sol elin baş ve boynu destekleyip korurken, sağ elin ve kolun bebeğin vücut ağırlığını desteklemeli. Sadece bebeğinin başının bir yöne baktığından emin ol, böylece her zaman nefes alabilir.
 
Kanguru yenidoğan aparatı genellikle uzmanlar tarafından en az 2 aylık süreden itibaren uygun bulunmaktadır. Fakat doğumdan itibaren de kullanılabilir ve 18 kiloya ya da 4 yaşına kadar bebek kangurusunda taşınabilirler. Kanguru bebeklerinizi taşırken, bebeğin taşıyıcının kucağında, ön tarafta ve yüzü taşıyıcıya dönük şekilde konumlandırıldığı bir taşıma pozisyonudur. Genellikle 0-4 ay aralığında tercih edilen bir taşıma şeklidir.

Bebek taşıma şalları ise bebeğinizi sırtta, bel veya göğüs hizasında taşımanızı sağlayan modellerdir. Genellikle wrap sling olarak adlandırılan bu modeller, esnek yapılarıyla bebeğinizi sarıp sarmalayarak taşımak için idealdir. Yeni doğandan 2 yaşına kadar her dönemde kullanılabilirler.

5 aylık bebek kucakta tutulurken bebeğin başının ve boynunun altına bir el koyarak, diğer elinle bebeğin sırtını desteklemelisin. Bebeğin bacaklarının senin vücudunun yan tarafından kıvrılıp arkana uzanmasını sağlamalısın. Bebeği göğsüne veya beline doğru yaklaştırarak sağlam bir şekilde tutabilirsin.

Ev tipi ana kucağı ise farklı işlevlere sahip olanlar dışında doğumdan itibaren bebeğin kendi kendine oturmaya başladığı zamana kadar kullanılabilir. Bebeğin bu aylardan itibaren emeklemeye, sıralamaya ve yürümeye başladığı dönemlerde keşfetme becerilerini geliştirmesi için kullanılabilir.

Bebeğinizi tutarken onun güvenliği ve rahatlığı önemlidir. Bebeği göğsüne yaklaştırarak başını göğsüne yaslamasına izin vermelisin. İki elinle de bebeği destekleyerek, başını koruyup boynunu desteklemelisin. Bebeklerin kalp atışlarını duymaya yönelik içgüdüsel bir rahatlama yaşadığını unutmamalısın. Sol elin baş ve boynu desteklerken, sağ elin bebeğin vücut ağırlığını taşımalıdır. Ayrıca bebeğin her zaman rahat nefes alabilmesi için başının doğru yönde olduğundan emin olmalısın.
 
Geri
Üst