Kandira Dartisi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
196.935
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kandıra Dartısı nasıl yapılır?​

Kandıra dartısının yapılışı Dartı, çiğ sütün kaymağının pişirilmesi ve katı kısmının yağından ayrılması sağlanarak hazırlanır. Yaklaşık 10 kilogram sütten, 500 gram kaymak elde edilir ve bunun 300 gramı da dartıya dönüşür. Bu dönüşüm için 3 saat kadar sürekli karıştırma işlemi yapılır.
Çiğce nasıl yapılır?
Süt kaynatılmadan bir süre bekletilir. Daha sonra üzerinde oluşan yağlı tabaka alınarak bir tencerede biriktirilir. Buna “ciğce/çiğce” adı verilir. Yemeklerde lezzeti artırmak için kullanılır.

Süt kaymağı kavurması nasıl yapılır?​

(Maksimum 4-5 gün içerisinde) Sütü kaynatırken üzerinde bol bol oluşan kaymakları bir tencerenin ya da tavanın içerisine olun. Kaymağınız yeterince yağlı değilse tavanın içerisine çok az sıvı yağ ilavesinde bulunun. Kısık ateşte kaymağın dibinin tutmamasına özen göstererek karıştırarak pişirin.
Süt katığı nedir?
İsmi yörelere göre değişiklik gösterse de lezzeti hep muhteşem olan dartı kaymak kavurması, süt katığı ya da tartı diye de adlandırılan dartıdan bahsediyoruz. Yağlı sütlerin kaymaklarından elde edilen dartı genellikle kahvaltılarda tüketildiği gibi yemeklere ya da tatlılara da malzeme olarak eklenebiliyor.

Dartılı yumurta nasıl yapılır?​

Dartı eritilir, sucuk konup fazla kızartılmadan yumurta kırılır ,tuz eklenir ve pişince sıcağı çıkınca yenir ,bu bilindik çok basit bir tarif paylaşma sebebim dartılı,harika bir lezzet olduğunu düşündüğüm için paylaşıyorum dartı tarifi listemde tarifi var isterseniz bakabilirsiniz Afiyet olsun.
Yoğurttan dartı nasıl yapılır?
Yapmanız gereken evde mayaladığımız yoğurtların kaymakları kaynattığımız sütlerin üzerindeki kaymaklar hatta ben çiğ sütü bi gece buzdolabında beklettikten sonra üzerinde oluşan kaymağı da alıyorum. Böylelikle DARTININ yağı olması daha da kolaylaşıyor. Alınan kaymaklar dondurucuda muhafaza edilir.

Kaymak kızartması nasıl yapılır?​

Kaymak önce eriyecek. Daha sonra karıştırarak kızarana kadar bekliyoruz. İçinde hem tanecikler hemde erimiş terayağı tadında bir yağ oluşacak. Çok kızarmadan hafif pembeleşince alsanız daha iyi olur.
Süt Çiği ne demek?
Çiğ süt, en basit tanımıyla hiçbir işlem görmemiş süt demek aslında. Homojenize ya da pastörize edilmemiş, hani şu eskiden sokaklarda çok sık karşımıza çıkan sütçülerden anneannelerimizin, annelerimizin tencereler dolusu aldığı süt.

Ciğceli kavurma nedir?​

Kocaeli mutfağının vazgeçilmez lezzeti süt kaymağı ile hazırladığımız bu kavurma, sizlere adeta lezzet patlaması yaşatacak. Yörede ciğce olarak adlandırılan süt kaymağının kavurmayı farklı bir boyuta taşıdığına bu tarifle şahit olacaksınız.
Dartı nerelerde kullanılır?
Şimdilerde ise kahvaltılarımızın baş tacı özellikle bahçede yaptığımız mis gibi sıcacık köy ekmeğinin üzerine sürüp sürüp 1 ekmeği bitirmeye sebep olan harika bir tat.Manavların geleneksel yemeği olan keşkeğin üzerine,ekşimikli mantıya,makarnaya,sarmaların üzerine. Ayrı bu lezzet katan DARTI.

Evde Dartı nasıl yapılır?​

Dartı (Harika Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yapmanız gereken evde mayaladığımız yoğurtların kaymakları kaynattığımız sütlerin üzerindeki kaymaklar hatta ben çiğ sütü bi gece buzdolabında beklettikten sonra üzerinde oluşan kaymağı da alıyorum.
- Alınan kaymaklar dondurucuda muhafaza edilir.
Dartılı keşkek nedir?
Ilınmış olan tavuk kemiklerinden ayıklanır, ince ince didiklenir ve küçük parçalar halinde, kaynatılan buğdayın içine katılır. Kaynatılan malzeme tahta kaşıkla ezilerek buğdayla etin birbirine yedirilmesi sağlanır.

Evde dartı nasıl yapılır?​

Süt kaymağı nasıl kızartılır?
Sütü ocakta, kısık ateşte üstü kaymak tutana kadar pişirin. Buradaki en önemli nokta süt pişerken kesinlikle karıştırmamalısınız. Kısık ateşte kaynayan sütü üzeri yeterince kaymak tutunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Biraz dışarıda soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve 1 gün dinlendirin.

Kaymaktan Kakırdak nasıl yapılır?​

Büyük veya küçükbaş hayvanlardan sağılan sütler kalaylı bakır süt leğenleri içine konulur ve ateş üzerinde bir veya iki kez kaynatılarak soğumaya bırakılır. Üzerlerinde oluşan kaymaklar tahta kaşıkla alınarak geniş bir tavanın içine konulur. Tava ateşe konularak, kaymak kendi yağıyla pembeleşinceye kadar kavrulur.
 
Geri
Üst