Kandil Simitleri

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kandil Simitleri Tanımı İçin Gereçler
125 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
7 yemek kaşığı su
1 adet yumurta sarısı
Aldığı kadar un
İsteğe nazaran salep
Bulamak İçin;
3 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
Kavrulmuş susam

Kandil Simitleri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bütün gereçleri karıştırıp en son ununu ek ediyoruz lakin yavaş yavaş ekliyoruz kıvamı görüntü da ki üzere kolay hal veriyorsanız olmuş demektir.
Küçük küçük simitleri hazırlayıp pekmez ve su karışımına daha sonra kavrulmuş susamlara buluyoruz .
180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında 20-25 dakika ortası pişiriyoruz yapanlara afiyet şifa olsun inşallah
Kandil Simitleri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst