AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kandil Simiti (Kıtır Kıtır)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kandil Simiti (Kıtır Kıtır) Tanımı İçin Materyaller
125 gram tereyağı(yarım paket margarin de olur)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı tam buğday unu(unu denetimli ekleyin undan una farklılık gösterebilir ölçü)
1 adet yumurta sarısı (Beyazı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kandil Simiti (Kıtır Kıtır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabımıza oda sıcaklığındaki tereyağını,yumurta sarısını, sıvı yağı,yoğurdu,sirkeyi,tuzu ve şekeri alıp elimizle karıştırıyoruz.
Unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım. Ben 3 su bardağı tam buğday unu kullandım hatta sonradan 2 yemek kaşığı kadar tekrar un ekledim.
Hamurumuz hazır olunca ceviz büyüklüğünde koparıp elimizde yuvarlayalım. Daha sonra tezgahta ileri geri sürerek uzatalım ve simit formunu verip uçları birleştirelim.
Simitleri evvel yumurta akına sonra kavrulmuş susama bulayalım. Ben susamı kavrulmuş seviyorum diye kavurdum,sade kavrulmamış susam da olur.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
Evvelden ısıttığımız fırında 180 derecede 15-20 dakika pişiriyoruz. Lütfen denetimli pişirelim. Pişirme müddeti fırından fırına değişiklik gösterebilir,altlarına bakın kızarınca fırından alabilirsiniz
Not:bu kurabiyeyi kavonazlara koyup uzun mühlet saklayabilirsiniz,kandil günlerinin ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday benden demesi Afiyet olsun

Kandil Simiti (Kıtır Kıtır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst