Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
125 gr tereyağ yahut margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı)
Susamlı yapmak için;
Yarım su bardağı su
1 yumurta (su ile çırpılacak)
Susam
Çörek otlu için;
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Miraç kandilimiz mübarek olsun ❤Bu kandil oruçluyken kandil simidi yapalım dedim şahane oldular hazırlardan farksız çok hoş oldu geçelim tarife;
İlk evvel oda ısısında yumuşayan tereyağın içine un hariç öbür materyalleri de ekleyin, yoğurun.
Yavaş yavaş un ekleyin ele yapışmayan hamur yapın.
Tek tek uzunlamasına açın uçlarına birleştirin.
Susamlı yahut çörek otlu yapmak isteyenler yaptığınız hamurları bulayın tepsiye dizin.
180 derece fırında kızarana kadar pişirin afiyet olsun.
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gr tereyağ yahut margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı)
Susamlı yapmak için;
Yarım su bardağı su
1 yumurta (su ile çırpılacak)
Susam
Çörek otlu için;
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Miraç kandilimiz mübarek olsun ❤Bu kandil oruçluyken kandil simidi yapalım dedim şahane oldular hazırlardan farksız çok hoş oldu geçelim tarife;
İlk evvel oda ısısında yumuşayan tereyağın içine un hariç öbür materyalleri de ekleyin, yoğurun.
Yavaş yavaş un ekleyin ele yapışmayan hamur yapın.
Tek tek uzunlamasına açın uçlarına birleştirin.
Susamlı yahut çörek otlu yapmak isteyenler yaptığınız hamurları bulayın tepsiye dizin.
180 derece fırında kızarana kadar pişirin afiyet olsun.
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı