Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
1/2 (yarım) paket tereyağ
1/2 (yarım) çay bardağı süt
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Aldığı kadar un ve tabi ki susam
Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtanın sarısı içine akı dışına kullanılacak. Tüm malzeme karıştırılıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline getirin.
Simit şekili verip önce yumurta akına sonra susama batırıp tepsiye dizin.
170 derecede yaklaşık yarım saat pişirin. Afiyet olsun.
Kandil Simidi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1/2 (yarım) paket tereyağ
1/2 (yarım) çay bardağı süt
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Aldığı kadar un ve tabi ki susam
Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtanın sarısı içine akı dışına kullanılacak. Tüm malzeme karıştırılıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline getirin.
Simit şekili verip önce yumurta akına sonra susama batırıp tepsiye dizin.
170 derecede yaklaşık yarım saat pişirin. Afiyet olsun.
Kandil Simidi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı