AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kandil Simidi (Tıpkı Pastanelerdeki Gibi)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kandil Simidi (Tıpkı Pastanelerdeki Gibi) Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı (yarım paket)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı ( beyazı dışına)
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu(üzerine bir kaç damla limon suyu)
Yarım su bardağından biraz fazla kavrulmuş susam

Kandil Simidi (Tıpkı Pastanelerdeki Gibi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığındaki tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, sirke, yumurta sarısı, bir kaba alınarak karıştırılır.
Diğer kuru materyaller de eklenir.
Kabartma tozu üzerine bir kaç damla limon suyu damlatılır. Bu hem daha kıyır kıyır hem de daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Homojen bir kıvam alana denk karışım yoğurulur.
Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde modüller kopararak evvel elimizle yuvarlayalım sonra tezgahın üzerinde ileri geri sürerek uzatalım. Simit formunu verelim.
Simitleri evvel yumurta akına sonra susama bulayalım. Ben susamlarımı önden tavada yavaşça kavurdum kavurmadan da yapılabilir.
Simitleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Altlı üstlü 180 derecede pişirelim.Afiyet olsun
Kandil Simidi (Tıpkı Pastanelerdeki Gibi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst