Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller
250 eritilmiş tereyağı
1 adet yumurta sarısı hamura akı dışına
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı sıvı yağ
1,5 çay kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Yumurta akı
Susam ve çörekotu
Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
Tereyağını eritin, yoğurma kabına alın, üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ ,tuz, şeker,yoğurt ,kabartma tozu ve sirkeyi ek edin karıştırın.
Azar azar unu ek edin yumuşak bir hamur elde edin.
15 dakika dinlendirin hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp form verin.
Evvel yumurta akına, sonra susam ve çörekotuna bulayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Evvelce ısıtılmış 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
250 eritilmiş tereyağı
1 adet yumurta sarısı hamura akı dışına
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı sıvı yağ
1,5 çay kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Yumurta akı
Susam ve çörekotu
Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
Tereyağını eritin, yoğurma kabına alın, üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ ,tuz, şeker,yoğurt ,kabartma tozu ve sirkeyi ek edin karıştırın.
Azar azar unu ek edin yumuşak bir hamur elde edin.
15 dakika dinlendirin hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp form verin.
Evvel yumurta akına, sonra susam ve çörekotuna bulayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Evvelce ısıtılmış 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun