Kandil Simidi Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller
250 eritilmiş tereyağı
1 adet yumurta sarısı hamura akı dışına
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı sıvı yağ
1,5 çay kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Yumurta akı
Susam ve çörekotu

Kandil Simidi Tanımı Yapılışı

Tereyağını eritin, yoğurma kabına alın, üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ ,tuz, şeker,yoğurt ,kabartma tozu ve sirkeyi ek edin karıştırın.
Azar azar unu ek edin yumuşak bir hamur elde edin.
15 dakika dinlendirin hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp form verin.
Evvel yumurta akına, sonra susam ve çörekotuna bulayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Evvelce ısıtılmış 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
 
Geri
Üst