AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kandil Simidi (Tam Tarif,Kıyır Kıyır Nefis)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kandil Simidi (Tam Tanım,Kıyır Kıyır Nefis) Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (sarısı içine,beyazı dışına)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Dışı için:
2 adet yumurta beyazı ve kavrulmuş susam

Kandil Simidi (Tam Tanım,Kıyır Kıyır Nefis) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçleri karıştırıp,unu yarım yarım olacak halde iki kademede karışıma ekleyerek harmanlayım.
Yumuşak bir hamur elde edelim.
Küçük simit halleri vererek evvel yumurta beyazına ve daha sonra kavrulmuş susama bulayarak tepsimize dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dk pişirelim.
Kandil Simidi (Tam Tanım,Kıyır Kıyır Nefis) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst