Kandil Simidi (Kıyır Kıyır)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kandil Simidi (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı (Oda ısısında)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
3 su bardağı +2 yemek kaşığı un (Un ölçüsü artıp azalabilir)
1 adet yumurta (Beyazı üstüne)
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Kandil Simidi (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım.
Ardından tereyağımızı, sıvı yağımızı, şekerimizi, sirkemizi, yumurtamızı, yoğurdumuzu ve tuzumuzu bir karıştırma kabında güzelce karıştıralım.
Daha sonra unu kabartma tozunu ve mahlebide ek edip, güzelce yoğuralım.
Ardından eğer konutta tartınız varsa hepsini 20 gram şeklinde ayıralım yoksa da ceviz büyüklüğü kâfi olacak.
Ayırdığımız yuvarlak hamurlardan uzun ince şeritler yapalım ve simit şeklini verelim.
Simit şeklini verdikten sonra önce yumurta akına daha sonra kavrulmuş susama bulayıp fırın tepsimize dizelim.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirelim (Üstü kızarana kadar). Bu kadar kolay çokta lezzetli. Herkese afiyet olsun
Kandil Simidi (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst