- Konu Yazar
Kanban sistemi nasıl uygulanır?
Kanban, bir süreç içinde hareket ederken işi yönetmek için kullanılan görsel bir sistemdir.- Kanban, hem süreci (iş akışını) hem de bu süreçten geçen fiili işi görselleştirir.
- Kanban’ın amacı, sürecinizdeki olası darboğazları belirlemek ve bunları düzeltmektir, böylece iş, optimum hızda veya verimde gerçekleşebilir.
Kanban Kart sistemi nedir?
Kanban, bir çekme sisteminde malzemelerin üretilmesi ya da çekilmesi için yetki ve talimat veren uyarı aracıdır. Kanban Japon dilinde kimlik kartı an-lamına gelmektedir. Uygulamada Kanban kart sistemi olarak bilinmektedir.Kanban malzeme nedir?
Kanban malzeme nedir?Kanban üretim ve malzeme akışını kontrol etmek için kullanılan; üretim proseslerine neyi, ne zaman, ne kadar üreteceklerini ve nereye göndereceklerini söyleyen bir üretim yönetimi aracıdır.
Scrum ve Kanban nedir?
Scrum ve Kanban nedir?Scrum oldukça planlı bir süreç gerektirirken, Kanban daha esnek bir süreçtir. Scrum’da başlangıç ve bitiş süreleri belirlenmiş spritler ile yapılır. Kanban’da ise işin bitimi için belli bir süre belirlenmez. Scrum’da her kişinin bir görev rolü vardır ancak Kanban’da bu roller yoktur.
Yamazumi ne demek?
Yamazumi, kelimenin tam anlamıyla yığmak anlamına gelen Japonca bir kelimedir. Yamazumi iş dengesi çizelgeleri, bir dizi görevin iş içeriğini görsel olarak sunmak ve iş dengelemesini ve katma değeri olmayan iş içeriğinin ortadan kaldırılmasını kolaylaştırmak için kullanılır.Itme ve çekme sistemi nedir?
Çekme sistemi ve itme sistemi karşılaştırması Bir itme sisteminde, birimler öngörülen talebe göre üretilmektedir ve daha sonra piyasaya sürülürken, bir çekme sistemi gerçek talebi kullanılmaktadır. Bir itme sistemi kullanan şirketler, müşterinin neyi ve hangi miktarda satın almak isteyeceğini tahmin etmelidir.Sıralı çekme sistemi nedir?
Sıralı çekme sistemi nedir?Sıralı Çekme Sistemi Bir sıralı çekme sisteminde, üretim planlama bölümü, üretilecek ürünlerin karma ve adedini doğru belirlemelidir. Bu, çoğunlukla her vardiya başında üretim kanban kartlarını bir heijunka kutusuna yerleştirerek yapılabilir. Bu üretim talimatları daha sonra değer akışının başındaki prosese gönderilir.
Kanban tekniği nedir?
Kanban tekniği nedir?Kanban, yeni çalışma için mevcut kapasite ile çalışma taleplerini dengeleyen bilgi çalışmalarını yönetmek için bir yöntemdir. İş öğeleri, katılımcılara görev tanımından müşterinin sunumuna kadar ilerleme ve süreç görüntüsü verecek şekilde görselleştirilir.
Kaban Tekniği Çeşitleri Nelerdir? Tam zamanında üretim sistemi uygulaması için biri çekme kanbanı, diğeri ise, üretim sipariş kanbanı olmak üzere iki farklı temel kanban çeşidi kullanılıyor.
Kanban Prensipleri Nelerdir?
- Neredeysen ve ne yapıyorsan oradan, olduğun yerden başla.
- Evrimsel değişim yoluyla iyileşmeyi sürdürmek için herkesle hemfikir ol.
- Her seviyede liderlik davranışlarını destekle.
Kanban panosu nasıl kullanılır?
Kanban panosu nasıl kullanılır?Kanban panosu kullanmak çok daha kolay olamazdı. Görevler sütununa görevler eklersiniz ve ardından bunları (fiziksel bir panoysa) taşır veya (sayısal bir panoysa) bir sütundan diğerine sürükleyip bırakırsınız.
Kanban mi Scrum mi?
Kanban mi Scrum mi?Kanban Çeşitleri Nelerdir?
Tedarikçi Kanbanı ve Çekme Kanbanı olarak ikiye ayrılır.- a.Tedarikçi Kanbanı: Üreticinin ihtiyaç duyduğu malzemeleri, tedarikçiden temin etmesi için kullanılan çekme kanbanlarıdır.
- b. Çekme Kanbanı:
- a.
- b. Sinyal (Parti Üretim) Kanbanı:
Kanban, tam zamanında Üretim ortamında malzeme hareketlerinin kontrolü amacıyla kullanılan bir çizelgeleme yaklaşımıdır. Toyota’nın üretim verimliliğini artırmak amacıyla Taiichi Ohno tarafından geliştirilmiştir.